Gezonde gebouwen

Investeert u al in een gezond gebouw? Dat draagt bij aan een hogere arbeidsproductiviteit, gelukkige medewerkers en minder ziekteverzuim. Maar hoe realiseer je zo’n gebouw waarin mensen met plezier verblijven? En hoe toon je dat aan? Met het doelgericht combineren van vastgoedadviseurs, arbeidshygiënisten en eigen laboratoria creëren we zichtbaar gezonde gebouwen.

Wij creëren zichtbaar gezonde gebouwen

Ambitieweb

Vanuit asset- en onderhoudsmanagement starten we samen met het bepalen van een visie om vervolgens een ambitie uit te spreken. Onze Ambitiewebtool wijst u hierbij de weg. De toepassing helpt u bij het inzichtelijk maken, vastleggen en vasthouden van uw ambities. We nemen zowel de vastgoed- als de personeelskant mee. Zo ontstaat het meest ideale gebouw: goed voor het milieu en goed voor uw medewerkers.

WELL-certificaat

Binnen de Ambitiewebtool maken we gebruik van instrumenten als WELL en BREEAM. In beide gevallen voeren we eerst een haalbaarheidsonderzoek voor u uit. Bent u voornemens te werken aan een gezond gebouw zonder dit met WELL te certificeren? Dan biedt de systematiek een kapstok voor het bepalen van uw prioriteiten en de te nemen maatregelen.

Inzicht in binnenklimaat

Het binnenmilieu vormt een belangrijke pijler van een gezond gebouw. Dat brengen we met een klimaatboom in kaart. Daarnaast meten en analyseren onze arbeidshygiënisten de concentraties van specialistische stoffen aan gezondheidseffecten. Een goede graadmeter vormt de aanwezigheid van micro-organismen en chemische agentia. Uiteraard nemen wij factoren als temperatuur, licht, relatieve luchtvochtigheid en CO2 ook mee in het proces. Ondersteunt door eigen laboratoria voorzien wij u van praktische en concrete adviezen.

Gezonde werkplek

Naast een gezonde omgeving is een gezonde werkplek van belang, bijvoorbeeld door instelbaar meubilair. Dynamisch werken met de mogelijkheid om zittend en staand werk af te wisselen. Ook de positionering van de werkplekken (ontmoetingsplekken zoals koffiecorners en vergadertafels), privacy en personaliseren van de werkplek spelen een belangrijke rol.

Kortom, we kijken naar het totaalplaatje. Daarbij moet uw investering overigens wel renderen. Met een voor- en nameting en gedragsobservaties brengen we dat in beeld. Zeker weten!

RPS_gezonde_gebouwen-3
RPS_gezonde_gebouwen-3

Terugblik Amsterdams Peil 2018

Dat de vastgoedsector steeds meer in de ban raakt van het thema gezonde gebouwen bewees het druk bezochte kennisevenement Amsterdams Peil van RPS op 24 mei 2018 in het Muziekgebouw aan het IJ. Bekijk een impressie van de dag.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?