Canister

Gezondheidsrisico’s in kaart met de meest nauwkeurige meetresultaten.

Zelf de luchtkwaliteit binnen uw omgeving bepalen? In een paar eenvoudige handelingen met de precisie van een Zwitsers uurwerk? U realiseert dat met de canister techniek voor stationaire en persoonsgebonden luchtmetingen. Daarmee brengt de u risico’s van gevaarlijke stoffen zelf in beeld. Zo houdt u altijd grip op uw project en bespaart u kosten.

Jan Kegelaer

Canister

Luchtkwaliteit meten

RPS brengt de canisters op de markt onder de naam RPS Collector. Beide technieken hebben in vergelijking met traditionele mediumbemonstering een meetbereik dat 1000 keer lager ligt. De bemonsterde lucht wordt namelijk direct op de analyseapparatuur gemeten. Er komt geen pomp meer aan te pas.

Zelf luchtmeting uitvoeren

De Collector leveren we schoongemaakt en gekalibreerd bij u af. U hoeft de canister dus niet zelf in te stellen. Ook het maken van een inschatting voor te verwachten concentraties is overbodig. Zo voert u in een paar eenvoudige stappen zelf de metingen van uw luchtkwaliteit uit.

Stationaire luchtmeting

Voor stationaire luchtmetingen ontvangt u van RPS een gevacumeerde Collector canister. U start de bemonstering door het openen van de monsternamekraan. De Helium Diffusion Sampler (HDS) vult zich met de omgevingslucht, totdat de atmosferische druk is bereikt. Daarna sluit u de kraan en is het monster genomen. De bemonsteringtijd varieert van 30 minuten tot maximaal een week.

Persoonsgebonden luchtmeting

RPS heeft de stationaire canister techniek doorontwikkeld voor persoonsgebonden luchtmetingen. U draagt de Helium Diffusion Sampler (HDS), ter grootte van een gemiddelde smartphone, dan comfortabel in de ademzone. De omgevingslucht wordt aangezogen door helium diffusie. De bemonsteringtijd varieert van 15 minuten tot acht uur.

Voordelen op een rij

De canister is in Azië en Noord-Amerika al langere tijd een veelgebruikte techniek. Ervaar zelf de voordelen:

  • Gebruiksvriendelijk
  • Metingen uitvoeren in eigen beheer
  • Geen stroom nodig
  • Hoge mate van nauwkeurigheid
  • Overzichtelijk huurtarief

Kwaliteitsborging

De laboratoria van RPS werken volgens een kwaliteitssysteem dat uitgaat van de hoogste kwaliteitsnormen. Zij voldoen aan de criteria die zijn vastgelegd in NEN-EN-ISO/IEC 17025, NEN-EN-ISO/IEC 17020 en ISO 9001. Een overzicht van onze accreditaties vindt u ook terug op de site van de Raad voor Accreditatie onder registratienummers L192 en I143.

RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk ons Privacy en Cookiebeleid.