Binnenklimaat

Gemiddeld besteden we 80 procent van onze tijd in gebouwen. Daarom is het van belang dat uw medewerkers zich prettig voelen op de werkplek. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert gezondheidsklachten. Als er factoren zijn die een negatieve invloed hebben op uw binnenklimaat voeren wij een binnenklimaatonderzoek uit. Daarmee krijgt u snel uitsluitsel over de bron en bieden we ondersteuning bij het nemen van passende maatregelen.

 

Droge lucht

Het creëren van een optimaal binnenklimaat blijft voor veel organisaties een uitdaging. U kunt niet altijd voorkomen dat er fysieke ongemakken optreden. Denk aan hoofdpijn, prikkelende of droge ogen. Vaak ontstaan deze klachten door te droge lucht, slechte ventilatie of tocht.

Concrete aanbevelingen

We beschikken over arbeidshygiënisten met specialistische kennis en ervaring. Zij meten en boordelen omgevingsfactoren, zoals temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2. De resultaten ontvangt u in een heldere rapportage. Geven de resultaten aanleiding voor nader onderzoek, dan gaan wij dieper in op de onderliggende oorzaak. Zo krijgt u het maximale uit de meetresultaten en ontvangt u concrete aanbevelingen voor verbeteringen.

Binnenmilieu

Geregeld beperkt de problematiek van organisaties zich niet alleen tot het binnenklimaat. Dan is verder onderzoek noodzakelijk. Zo kunnen vluchtige organische stoffen, fijn stof, bacteriën of stikstofoxiden voorkomen in het binnenmilieu. Onze arbeidshygiënisten brengen de oorzaken in kaart en helpen u bij het creëren van een gezonde werkomgeving.

Kwaliteitsborging

De laboratoria van RPS werken volgens een kwaliteitssysteem dat uitgaat van de hoogste kwaliteitsnormen. Zij voldoen aan de criteria die zijn vastgelegd in NEN-EN-ISO/IEC 17025, NEN-EN-ISO/IEC 17020 en ISO 9001. Een overzicht van onze accreditaties vindt u ook terug op de site van de Raad voor Accreditatie onder registratienummers L192 en I143.

rps-binnenklimaat-2
rps-binnenklimaat-2

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?