Ongevalsanalyse

Een collega die met loeiende sirenes naar het ziekenhuis wordt gebracht. U doet er alles aan dit te voorkomen. Toch registreren we in Nederland jaarlijks 1500 ernstige arbeidsongevallen. Hoe kon dit gebeuren? Alles was toch goed geregeld? Wij hebben alle disciplines in huis om ongevallen diepgaand te analyseren. Zo bieden we u handvatten voor échte verbetertrajecten.

Hoe gaat een ongevalsanalyse in zijn werk?

Een ongevalsanalyse gebeurt altijd met een vastgestelde procedure. Samen proberen we met u een vinger te leggen op de achterliggende oorzaken. Zo leveren interviews met betrokken waardevolle informatie op. Ook kijken we naar de aanwezige beheersmaatregelen zoals beschreven in een werkinstructie of werkvergunning. En waarom deze het ongeval niet hebben voorkomen.

Van inzicht naar verbetering

Bij het analyseren ongevallen maken we gebruik van bewezen methodieken. Een analyse met Tripod Beta, Bow-Tie, Root Cause Analysis, Prisma en Storybuilder geeft in één oogopslag weer waar de witte vlekken zijn. Samen kiezen we de methode die het best bij uw situatie past. Dat vormt de opmaat voor te bepalen maatregelen die de veiligheid binnen uw organisatie structureel verberert.

Over uw schouder meekijken

Wellicht geeft u er de voorkeur aan zelf onderzoek te doen. Ook dan kan het interessant zijn een adviseur van RPS op te nemen in uw onderzoeksteam. U profiteer dan van onze kennis en ervaring op het gebied van verkeersveiligheid, patiëntveiligheid, veiligheidscultuur en gevaarlijke stoffen. En u heeft gemakkelijk toegang tot de diensten van onze eigen laboratoria. U blijft zelf in controle, terwijl de adviseur over uw schouder meekijkt.

Leren van ongevallen

Leren van ongevallen die elders hebben plaatsgevonden biedt nieuwe inzichten voor verbetering. Wij ondersteunen u bij het opzetten van een meld- en analysesysteem voor de hele branche of sector. Informeren u over de analyses en het terugkoppelen van effectieve maatregelen. Desgewenst zetten we een dergelijk systeem ook binnen uw organisatie voor u op.

Leren van trendanalyses

Een trendanalyse van meerdere ongevallen geeft goed inzicht in de risico’s. U krijgt daarmee een goed beeld hoe u deze in de toekomst structureel kunt beheersen. RPS heeft veel ervaring in het leren van meerdere incidenten. Zo analyseerden wij met de Storybuilder methode meer dan 25.000 arbeidsongevallen. Doe er uw voordeel mee!.

Raamcontract voor ongevalsanalyses

U wilt snel en adequaat reageren bij een ongeval of incident. Mogelijk wilt u daarbij zelf de regie houden. U kunt bij RPS een raamcontract sluiten voor ondersteuning bij incidentenonderzoek en ongevalsanalyse. Zo maakt u op afroep gebruik van onze diensten en bent u altijd goed voorbereid.

rps-ongevalsanalyse-2_86d99d70cd601e9a11be9428b8249376
rps-ongevalsanalyse-2_86d99d70cd601e9a11be9428b8249376

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
* zijn verplichte velden