Mobiele elektronenmicroscoop (SEM)

Snelle asbestanalyses op locatie

Heeft u te maken met asbest? Dan wilt u snel een beeld hebben van de gezondheidsrisico’s. Met de inzet van de Mobiele SEM komt RPS naar de klanten toe voor risicobeoordelingen (NEN 2991) en bij eindcontrolemetingen (NEN 2990) in de hoogste risicoklasse. Zo weet u op locatie direct waar u aan toe bent en houdt u de regie over uw project.

Victor van der Hoeven

Tijdwinst bij risicobeoordeling 

Bij risicobeoordelingen conform NEN 2991 voorzien wij u ter plekke van de uitslagen van analyses van goudfilters (lucht) en kleefmonsters. Een SEM-analist voert de analyse van deze risicobeoordeling realtime uit. U weet - afhankelijk van de specifieke omstandigheden – op locatie direct waar u aan toe bent.

Tijdwinst bij eindcontrolemeting 

Bij de eindcontrolemeting (NEN 2990) is toetsing aan strengere grenswaarden gewenst. Met de mobiele elektronenmicroscoop analyseert onze SEM-analist de kleefmonsters en goudfilters op locatie. Monstername en analyse sluiten daardoor naadloos op elkaar aan. U ontvangt ter plekke een rapportage met de resultaten.

Grip op project 

Met de mobiele elektronenmicroscoop houdt u optimaal grip op uw project. Vraagt de situatie om (aanvullende) monstername inclusief analyse dan is onze SEM-analist ter plekke om dit te verzorgen.

Voorbereid op wetswijzigingen 

Met de mobiele elektronenmicroscoop bent u voorbereid op toekomstige wetswijzigingen in de asbestbranche. Zoals de wijziging van de grenswaarden die er voor zorgen dat binnen de branche hogere eisen worden gesteld aan sanerings- en toetsingsmethoden. De analyses van de goudfilters (lucht) en kleefmonsters behoren tot de scope van accreditatie RvA-Testen met registratienummer L192.

Bekijk de film over de mobiele elektronenmicroscoop

RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk ons Privacy en Cookiebeleid.