Chemische analyses

Analyses voor arbo- en milieuwetgeving. En monstername en verhuurservice.

Werkt u met (gevaarlijke) stoffen? Dan wilt u de gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers in kaart brengen. Wij beschikken over de meest moderne apparatuur en ervaren laboranten voor chemische analyses. U krijgt snel inzicht of er binnen uw omgeving concentraties aanwezig zijn die boven of onder de grenswaarde liggen.

Jan Kegelaer

Luchtanalyses

Onze geaccrediteerde laboratoria zijn volledig ingericht op het uitvoeren van luchtanalyses voor de binnen- en buitenomgeving. Daarmee waarborgen wij optimale kwaliteit en betrouwbaarheid. Wij maken gebruik van gevalideerde analyse- en onderzoeksmethoden voor arbo- en milieuwetgeving. U krijgt een heldere rapportage met concrete aanbevelingen voor verbetering.

Korte doorlooptijd

In tegenstelling tot andere laboratoria voeren wij de metingen en analyses in eigen beheer uit. Onze werkwijze kenmerkt zich door dubbele controles, korte doorlooptijden en flexibiliteit. We maken gebruik van genormeerde bemonsteringstechnieken. Ook voldoen onze laboratoria aan de accreditatiecriteria voor testlaboratoria, zoals vastgelegd in NEN-EN-ISO/IEC 17025. Onze geaccrediteerde verrichtingen kunt u inzien op www.rva.nl onder scope nummer L192.

Spoedanalyse

Bij ons bent u verzekerd van een doorlooptijd van vijf werkdagen. Heeft u een spoedanalyse? Dan voeren we een analyse binnen 24 uur voor u uit. We lezen de analyseresultaten automatisch in ons LIMS-systeem in. De keten van dataoverdracht is hierdoor sluiten vanaf monsterregistratie tot en met rapportage.

Kwaliteitsborging

De laboratoria van RPS werken volgens een kwaliteitssysteem dat uitgaat van de hoogste kwaliteitsnormen. Zij voldoen aan de criteria die zijn vastgelegd in NEN-EN-ISO/IEC 17025, NEN-EN-ISO/IEC 17020 en ISO 9001. Een overzicht van onze accreditaties vindt u ook terug op de site van de Raad voor Accreditatie onder registratienummers L192 en I143.

RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk ons Privacy en Cookiebeleid.