Purschuim

PUR-schuim is een materiaal dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld vloeren van huizen te isoleren. Bij de verwerking van PUR-schuim (polyurethaanschuim) komen schadelijke stoffen vrij zoals isocyanaten en amines, daarnaast bevat het vlam- vertragers en blaasmiddelen. Wij voeren speciale metingen uit naar PUR-schuim.

Van isocyanaten is bekend dat ook blootstellingen aan lage concentraties risico’s met zich kan meebrengen. De sensibiliserende werking van deze stoffen brengen dit teweeg. Met andere woorden, blootstelling aan isocynaten kan leiden tot overgevoeligheid voor deze stoffen.

RPS advies en ingenieursbureau voert metingen uit naar de stoffen die vrijkomen bij het aanbrengen PUR-schuim. Verder zijn wij betrokken bij een grootschalig onderzoek dat momenteel uitgevoerd wordt naar de gezondheidsrisico’s bij het verwerken van PUR-schuim. Hierbij worden metingen uitgevoerd in diverse woningen en stellen onze toxicologen een advies op voor te hanteren wettelijke normen. Wij voeren onze metingen altijd onafhankelijk uit en analyseren deze in ons eigen laboratorium.  Op deze manier kunt u zich zeker stellen van een veilige werk- en leefomgeving.

Werkt u met (gevaarlijke) stoffen? Dan wilt u de gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers in kaart brengen. Wij beschikken over de meest moderne apparatuur en ervaren laboranten voor chemische analyses. U krijgt snel inzicht of er binnen uw omgeving concentraties aanwezig zijn die boven of onder de grenswaarde liggen.

> Chemische analyses

PURSCHUIM