Continu monitoring

Deformaties van uw constructies nauwlettend in de gaten houden met continu monitoring apparatuur en software.

Bewegingen van gebouwen en kunstwerken ontgaan niet aan de aandacht van RPS. Met de inzet van continu monitoring apparatuur en software houden we de deformaties van uw constructies nauwlettend in de gaten. Dat levert u niet alleen meer data en snellere resultaten op. Ook bespaart u op de kosten en de inzet van meetploegen.

Eric Buishand

Realtime monitoren

Bij continu monitoring maken wij gebruik van een Total Station of GPS-ontvanger die elke millimeter verschuiving van het object realtime monitort. Het meetinstrument voert met een vooraf in te stellen frequentie een meting uit op de meetprisma’s. Vervolgens zendt hij deze data door naar de monitoringssoftware. Er komt dus geen medewerker meer aan te pas.

E-mailalarm

De Total Station staat via internet in verbinding met computerschermen van opdrachtgevers en RPS. In de software voeren we de drempelwaardes in. Treedt er deformatie op, dan geeft de monitoringssoftware direct een e-mailalarm af.

Kostenbesparing

U bespaart met continu monitoring aanzienlijk op de kosten. Zo heeft u minder meetploegen nodig. Bovendien beschikt u sneller over een uitgebreide set van data. Bij conventionele metingen moet de meetploeg de data eerst verwerken voor het presenteren daarvan. De software van continu monitoring laat de resultaten direct op een webapp zien. U krijgt de gewenste tabellen en grafieken realtime op het scherm.

http://omroepwest.bbvms.com/p/content_video/c/2502022.js

RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk onze disclaimer.