Quickscan Covid-19

Is er een vermoeden van Covid-19 op de werkplek, of in een andere specifieke ruimte in uw gebouw? Dan wilt u vandaag nog weten of én hoe het virus zich manifesteert. Wij garanderen dat u binnen één werkdag weet waar u aan toe bent. Met de inzet van betrouwbare analysetechnieken en eigen laboratoria. Zo kunt u de ruimte vlot weer vrijgeven, of gericht en tijdig maatregelen nemen.

Gebouwen vormen een ware besmettingshaard. Er komen veel mensen bij elkaar die het virus makkelijk kunnen verspreiden. Snel inzicht in uw specifieke situatie is hierbij cruciaal. Niet alleen om te voorkomen, maar ook om adequaat in te grijpen. Is uw locatie Covid-19 vrij, of dient er extra gereinigd te worden?

Wij beseffen dat u liefst vandaag al antwoord heeft op die vraag. In situaties waar gezondheid en tijd cruciaal zijn, staan onze medewerkers direct voor u klaar om monsters te nemen en te analyseren. We beschikken over eigen laboratoria die behoren tot de Nederlandse top voor arbeidshygiënisch, milieutechnisch en asbestonderzoek.

monstername-bureau-rps-covid19

Hoe maken wij Covid-19 inzichtelijk?

Meetplan

Een gedegen analyse begint met een goed plan.  Aan de hand van uw type gebouw stellen we eerst een meetplan op dat helemaal is toegespitst op uw situatie.

Oppervlaktetesten

Op basis van die informatie nemen we op strategische punten in het pand oppervlaktetesten. Met gevalideerde swabs zijn we in staat de geselecteerde oppervlakte in zijn geheel te bemonsteren.

Luchtmetingen

Naast besmetting op oppervlakte, is het van belang inzicht te krijgen of er zich nog virusdeeltjes in de lucht bevinden. Met de inzet van pompen wordt lucht over een filter gezogen. De virusdeeltjes die zich in de lucht bevinden komen dan op het filter terecht. Voor een representatieve en nauwkeurige monstername nemen we een tijd tussen de 4 en 6 uur aan.

Snel resultaat

Direct na de monstername worden de monsters naar het laboratorium gebracht en geanalyseerd. U ontvangt binnen één werkdag de analyseresultaten. Als het Covid-19 virus zich manifesteert, ondersteunen we u bij het bepalen van gerichte vervolgstappen.

Waarom kiezen voor onze Covid-19 analyses?

  • Binnen één werkdag resultaat
  • Eigen laboratoria staan garant voor korte lijnen, kwaliteitsborging en snelle doorlooptijden
  • Combinatie van oppervlakte- en luchtmetingen voor nauwkeuriger resultaat
  • Meetplan toegespitst op uw specifieke situatie
  • Maatwerk op locatie
  • Ondersteuning bij gerichte vervolgstappen

 

 

Gerelateerd nieuws

30.04.20

Is mijn gebouw nog gezond na de lockdown?

Sinds het coronavirus ons land in de greep houdt, werken veel mensen thuis. Maar nu gebouwen al geruime tijd onbemand zijn, dienen er zich andere onzichtbare vijanden aan, zoals de legionellabacterie. Hoe ga je hier als gebouwbeheerder of -eigenaar mee…

28.04.20

Is je werkplek na lockdown nog coronaproof?

Veel mensen werken in deze coronatijd thuis, maar er komt een moment dat je weer naar kantoor moet. Is dat dan wel verantwoord als het virus nog onder ons is? Met al die gedeelde werkplekken, deurklinken, koffiezetapparaten en luchtcirculatie in…

07.09.21

Weer veilig en gezond naar kantoor

Na ruim anderhalf jaar thuiswerken gaan we steeds meer naar kantoor. Maar in de tussentijd vormden de (deels) onbemande panden een ideale kweekvijver voor bacteriën, zoals legionella. Hoe ga je hier als gebouwbeheerder of -eigenaar mee om? Adviseur Peter Thorenaar…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw bestanden
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?