Elektronenmicroscopie (SEM/EDX)

Met het blote oog is asbest moeilijk te herkennen. Soms voldoet ook lichtmicroscopie niet meer. Geavanceerde elektronenmicroscopie is de uiterste methode om de staat en het risico van asbest in uw omgeving vast te stellen. RPS beschikt over eigen elektronenmicroscopen (SEM/EDX) voor analyses van asbest, keramische wol en overige anorganische vezels.

Nauwkeurige analyse
Met elektronenmicroscopie is het mogelijk naast het detecteren van vezelachtige structuren deze ook te identificeren. Door het opnemen van een EDX spectrum is het met elektronenmicroscopie mogelijk de aangetroffen vezels te identificeren. Het grote vergrotingsbereik (tot 50.000 keer) in combinatie met de EDX identificatie zorgt voor uiterst betrouwbare analyses met een hoge mate van nauwkeurigheid.

Toepassingsgebieden
RPS zet elektronenmicroscopie in voor het bepalen van:

  • Asbest in lucht, bodem en materiaal
  • Asbestiforme vezels, zoals glaswol, steenwol en keramische wol
  • Deeltjesgrootte
  • Chemische samenstelling van oppervlakken voor kwaliteitscontroles
  • Breukvlakken voor kwaliteitscontroles

24-uurs calamiteitendienst
Met dertig steunpunten door het land zijn we binnen uw regio snel ter plaatse om het monstermateriaal op te halen. Bij calamiteiten en incidenten kunt u terecht bij onze 24-uurs calamiteitendienst (0880 23 57 00). Wilt u bij analyses voor risicobeoordeling (NEN 2991) direct op locatie weten waar u aan toe bent? Informeer naar de mogelijkheden voor de innovatieve mobiele elektronenmicroscopie (SEM/EDX).

Geaccrediteerd laboratorium
RPS analyse bv is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie als inspectie-instelling (NEN-EN-ISO 17020) en testlaboratorium (NEN-EN-ISO 17025). De analyses behorende tot de scope van accreditatie zijn geregistreerd onder nummer L192. De scope van de inspectieaccreditatie is geregistreerd onder nummer I143. RPS analyse bv beschikt verder over ISO 9001, ISO 14001 en VCA* certificeringen.

Kwaliteitsborging
De laboratoria van RPS werken volgens een kwaliteitssysteem dat uitgaat van de hoogste kwaliteitsnormen. Zij voldoen aan de criteria die zijn vastgelegd in NEN-EN-ISO/IEC 17025, NEN-EN-ISO/IEC 17020 en ISO 9001. Een overzicht van onze accreditaties vindt u ook terug op de site van de Raad voor Accreditatie onder registratienummers L192 en I143.

ELEKTRONENMICROSCOPIE (SEM/EDX)

Bel ons
0880 23 57 00
DAG & NACHT BEREIKBAAR