Energieprestatieadvies

Met het energielabel krijgt u inzicht in de energieprestaties van uw vastgoed. Maar hoe interpreteert u een energieprestatie (maatwerk)advies? En hoe brengt u deze concreet tot uitvoering? Wat is voor uw organisatie echt van belang? Zijn er nog andere opties aanwezig?Onze gecertificeerde adviseurs kijken met u naar nut en noodzaak. Om vervolgens met een concreet stappenplan de energiebesparing binnen uw vastgoed in te vullen.

Impuls aan uw vastgoed met energieprestatieadvies

Wat is een energieprestatieadvies?

Een energieprestatieadvies geeft inzicht in de mogelijke bouwkundige en installatietechnische verbeteringen van uw vastgoed. Dit betreft een maatwerkadvies waarbij de maatregelen individueel worden afgestemd op het gebouw.

Waarom een energieprestatieadvies?

Vastgoed is voor een aanzienlijk deel verantwoordelijk voor de CO2– uitstoot. Reden voor de overheid om wet- en regelgeving voor de energieprestaties van gebouwen op te stellen. Zo bent u voor uw kantoren in 2023 verplicht energielabel C te hebben en waarschijnlijk in 2030 energielabel A.

Ook heeft een beter energielabel een positief effect op de waarde van het vastgoed of kunt u meer huur vragen. Het is dus belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn.

RPS-dienst-brandveiligheid-advies
RPS-dienst-brandveiligheid-advies

Hoe helpen we u?

Stap 1

Wij brengen de huidige energieprestaties van uw vastgoed in beeld.
Dit doen wij door middel van een energieprestatie berekening waarmee u ook direct over een geldig energielabel beschikt.

Stap 2

Met een energieprestatieadvies stellen wij een maatwerkadvies op voor uw gebouw.
Uit deze rapportage volgen onder andere de investeringskosten, energiebesparing, terugverdientijden en CO2-reductie.
Zo rekenen we eerst de duurzaamheidsambities met uw vastgoed door, waarmee u de juiste keuzes maakt.

Stap 3

De gekozen maatregelen kunnen in een integraal plan worden opgenomen.
Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van de maatregelen aan uw (duurzaam) meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

Stap 4

We adviseren en ondersteunen u concreet bij vervolgacties voor verdere verduurzaming van uw vastgoed.

Meer informatie

Wilt u met een energieprestatieadvies investeren in verduurzaming van uw gebouwen of vastgoed? Neem contact op met onze gecertificeerde experts. Zij helpen u graag met de juiste inzichten en concrete maatregelen.

Gerelateerd nieuws

20.12.18

Grip én zicht op duurzaamheid

  De provincie Zuid-Holland zet koers naar een herboren bestuursgebouw. Maar hoe laat je zien dat je duurzaam bezig bent? In gesprek met Hans Schouffoer, adviseur van het energietransitieteam, over het uitspreken, vaststellen en monitoren van duurzaamheidsambities. Een eyecatcher is…

14.01.19

Gezonde gebouwen: ‘We moeten vooral beginnen’

Amsterdams Peil brengt vastgoedsector in beweging Dat de vastgoedsector steeds meer in de ban raakt van het thema gezonde gebouwen bewees het druk bezochte kennisevenement Amsterdams Peil van RPS op 24 mei 2018 in het Muziekgebouw aan het IJ. Onderstaand…

20.11.19

Asbestdak omzetten in duurzaam verdienmodel

In Overijssel maken ze werk van locaties met asbestdaken waar jongeren komen. Zo pakt manege de Zonnebeek uit Denenkamp voortvarend de handschoen op. Nadat ze de gratis asbestinventarisatie die de provincie voor verenigingen beschikbaar stelt door RPS heeft laten uitvoeren,…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?