Klimaatstresstest

Wat zijn de kwetsbare gebieden in uw stad? Hoe reageert uw infrastructuur op een hevige bui na langdurige droogte? Is uw rioolstelsel nog robuust genoeg ingericht? Met de klimaatstresstest zoeken we samen met u de grenzen op van wat uw watersysteem, riolering en openbare ruimte aankan.

Toekomstbestendig inrichten

Met de klimaatstresstest zoeken wij voor u de grenzen op van wat uw watersysteem en openbare ruimte aankan. We maken de knelpunten inzichtelijk. Zo krijgt u niet alleen inzicht in welke delen van uw stad onder water komen te staan. Ook geeft het een beeld welke gebieden het meest gevoelig zijn voor temperatuurstijgingen. Met de resultaten neemt u effectieve en toekomstbestendige maatregelen voor een klimaatbestendige inrichting.

Kwetsbare plekken in beeld

Met geavanceerde rekentools simuleren we een echte hevige bui na die recent is gevallen. Dit doen we door het vertalen van landelijke en wereldwijde data over klimaateffecten naar het schaalniveau van uw stad, wijk of buurt. Zo heeft u in één oogopslag een beeld van de kwetsbare plekken binnen uw openbare ruimte. Door de informatiestromen uit de rekentools te koppelen, schatten we vervolgens in welke maatregelen het meest effectief zijn.

rps-klimaatstresstest weergave

Impressie van een water-over-straat/perceel berekening van een stedelijk gebied met City Flood Model (blauw, paars, oranje en rood zijn de overstromingsgevoelige gebieden).

Kaders stellen

Bij het bestrijden van wateroverlast en hittestress heeft u te maken met diverse partijen. Denk aan ontwerpers, rioolbeheerders, bestuurders en burgers. Elk met hun eigen wensen en behoeften. De uitkomsten van de klimaatstresstest helpen bij het zoeken naar de gezamenlijke belangen. Zo krijgt u alle partijen op één lijn om te komen tot een goed ontwerp.

rps-klimaatstresstest
rps-klimaatstresstest

Gerelateerd nieuws

25.05.21

Als elke druppel telt

Hoe zorg je ervoor dat je regio niet alleen klimaatbestendiger, maar ook mooier en leefbaarder wordt? Vraag het aan José Kooi van het Hoogheemraadschap van Delfland en Bo Schreur van RPS. Met een slimme netwerkaanpak zetten zij bewoner, bedrijf en…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?