Brandveiligheid

Beperk de kans op calamiteiten met bewezen onafhankelijke toetsing.

Een brand kan grote gevolgen hebben voor mens en omgeving. Daarom wilt u zeker weten of uw vastgoed brandveilig is. Wanneer heeft u voor het laatst gecheckt of uw pand voldoet aan de huidige brandveiligheidseisen?

Nelius Arends

Brandveiligheid

Verantwoordelijkheid

Bent u eigenaar van een gebouw, dan heeft u een zorgplicht en bent u verantwoordelijk voor het blijvend voldoen aan de brandveiligheidseisen van uw bouwwerk. Dit betreft een behoorlijke verantwoordelijkheid die de maatschappij bij de gebouweigenaar heeft neergelegd. En als gebruiker bent u verantwoordelijk voor het brandveilig gebruik ervan. De gemeente heeft hierbij een controlerende functie. Als onafhankelijk en gecertificeerd advies- en inspectiebureau op het gebied van brandveiligheid zijn onze ervaren medewerkers in staat om u te helpen bij het nemen en uitvoeren van deze verantwoordelijkheid.

Totale brandveiligheid

Totale brandveiligheid gaat over het in goede samenhang toepassen van de bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen. Het beheer en onderhoud van de brandveiligheidsvoorzieningen is dan ook van groot belang voor het in stand houden van het vereiste brandveiligheidsniveau. Met een onafhankelijke, deskundige inspectie en toetsing geven we gebouweigenaren en gebruikers direct uitsluitsel.

Uitvoeringsbegeleiding

RPS heeft ook ervaren projectleiders in dienst om u te ondersteunen bij de uitvoering. Op basis van voorgestelde herstel- en verbetermaatregelen helpen we u bij de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van werkzaamheden. We zorgen dat de aannemer de werkzaamheden volgens afspraak uitvoert en u op de hoogte blijft van de vorderingen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienst brandveiligheid? Bekijk dan snel onze subdiensten of neem vrijblijvend contact met ons op. 

Subdiensten

Brandscan

RPS is gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties op het gebied van brandveiligheid. Met een zogenaamde brandscan krijgt u inzicht in de mate van brandveiligheid die wettelijk vereist wordt en of uw gebouw aan deze eisen voldoet. De brandscan vormt vervolgens de basis voor het al dan niet nemen van treffende maatregelen.

BGB Keurmerk

RPS mag zich in Nederland een erkend BGB (Brandveilig Gebruik Bouwwerk) opname bedrijf noemen en is gecertificeerd door KIWA voor het inspecteren, rapporteren en adviseren op het naleven van brandveiligheidsaspecten.

Brandveiligheid: advies & plantoetsing

Hoe maak je de brandveiligheidsrisico’s beheersbaar? Bij wie liggen de verantwoordelijkheden? En is uw gebouw brandveilig als het aan alle eisen voldoet? RPS kan u adviseren en ondersteunen bij het organiseren en beheersen van uw brandveiligheid.
RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk ons Privacy en Cookiebeleid.