Geotechnisch advies

RPS kan op basis van het door ons uitgevoerde grondonderzoek, of grondonderzoek uitgevoerd door derden, een geotechnisch advies opstellen conform de geldende normen. Wij maken hierbij gebruik van diverse berekeningsprogramma’s en gevalideerde software zoals Plaxis en Deltares Geosystems. Deze berekeningen gebruiken wij als basis voor ons geotechnisch advies.

Geotechnisch advies en meer

Dit kan variëren van funderingsadvies voor bijvoorbeeld woningen en bedrijfspanden tot aan ecoducten, viaducten en tunnels. Uiteraard voorzien wij u ook van geotechnisch advies wanneer het geotechnisch onderzoek uit is gevoerd door derden.

Ook kunnen wij geotechnische berekeningen uitvoeren ten behoeven van geotechnisch advies voor het ophogen van terreinen en wegen. Zo krijgt u inzicht en controle op de te verwachte zettingen en stabiliteit. Tevens doen wij dit ook voor het ontwerpen van bouwputten en andere grondkerende voorzieningen zoals grondwapening of het bepalen van hervormingen in de ondergrond en de invloed op de kabels en leidingen in de grond.

In bijna alle gevallen treden wij voorafgaande het geotechnisch advies traject in contact met onze opdrachtgevers. Dit doen wij zodat er inhoudelijk een aantal project specifieke uitgangspunten kunnen worden bepaald en er een optimale inzet van de beschikbare uitvoeringstechnieken ingezet kan worden.

RPS_geotechnisch-advies-4
RPS_geotechnisch-advies-4

RPS biedt de volgende diensten aan op het gebied van geotechnisch advies

  • Funderingsadvies voor bijvoorbeeld woningen, bedrijfspanden tot aan ecoducten, viaducten en tunnels
  • Geotechnische berekeningen
  • Geotechnisch advies ten behoeve van te verwachtte zettingen en stabiliteit
  • Geotechnisch advies voor het ontwerpen van bouwputten en andere grondkerende voorzieningen