Beheer gevaarlijke stoffen

Op zoek naar een oplossing voor het doeltreffend inrichten van uw gevaarlijke stoffenbeleid? Wij ondersteunen u met het implementeren van ChemRADE (Chemical Risk Assessment Database). Met deze gebruiksvriendelijke applicatie registreert u niet alleen de gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie. Ook beoordeelt u de blootstellingsrisico’s. Daarbij volgt u het 4-stappenplan van Inspectie SZW (I-SZW). Zo blijft uw data altijd up-to-date geordend en voldoet u aan de verplichtingen uit de wetgeving.

Alle gegevens over gevaarlijke stoffen overal en altijd up-to-date in beeld.

U voert alle risicobeoordelingen geautomatiseerd uit. Per werksituatie ziet u in één oogopslag hoe u ervoor staat met de signaalkleuren rood, oranje en groen. Staat het sein op rood, dan is er sprake van een mogelijk gezondheidsrisico voor uw werknemer(s). In dat geval ondersteunen wij u graag bij het selecteren van passende beheersmaatregelen en/of het uitvoeren van aanvullende metingen.

Inrichten database

Voor het uitvoeren van risicobeoordelingen in ChemRADE dient u de database eerst in te richten. Het gaan dan niet alleen om het inventariseren van de gebruikte (gevaarlijke) stoffen. Ook de werkhandelingen die uw werknemers daarmee verrichten zijn van belang. Onze adviseurs ondersteunen u vanaf de start bij dit proces. Zo weet u zeker dat de juiste gegevens worden vastgelegd. Dit is noodzakelijk voor een juiste beoordeling.

rps-beheer-gevaarlijke-stoffen-schema

Blauw = input; Rood = beoordeling risico’s met ChemRADE; Groen = output

RPS-gevaarlijke-stoffen-beheer-2
RPS-gevaarlijke-stoffen-beheer-2

Voorbereid op REACH

ChemRADE biedt u de mogelijkheid risicobeoordelingen zowel uit te voeren met het ‘Stoffenmanager exposure model’ als met het binnen REACH veel gebruikte ‘ECETOC-Tra exposure model’. U voert hierdoor eenvoudig de ‘use compliance check’ uit in het kader van REACH.

Voordelen op een rij

  • Overal toegang tot uw gegevens
  • Gebruiksvriendelijke toepassing met kleurcodes
  • Opstellen Register Gevaarlijke stoffen
  • Risicobeoordeling van al uw activiteiten
  • Plan van aanpak voor beheersmaatregelen
  • Snelle en eenvoudig rapportage

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?