Chroom-6 eindbeoordeling

Heeft u te maken met chroom-6 houdende coatings? En wilt u snel uitsluitsel of uw werkgebied na chroom-6-sanering veilig te betreden is zonder persoonlijke beschermingsmiddelen? Wij verzorgen onafhankelijke eindbeoordelingen met visuele inspecties, luchtmetingen en/of veegmonsters. Onze meerwaarde? De combinatie van in chroom-6 en zware metalen gespecialiseerde arbeidshygiënisten en RvA geaccrediteerd laboratoria.

Visueel inspecteren, betrouwbaar analyseren

We raden bij de eindbeoordeling aan minimaal een visuele inspectie uit te laten voeren. Zo controleren we het werkgebied op verdachte stoffen en materialen, zoals straalgrit of slijpstof. Een visuele inspectie eventueel in combinatie met lucht- en oppervlaktemetingen levert u de meest betrouwbare onderzoeksresultaten op.

De analyse van chroom 6 in verf- of veegstof en luchtmonsters vindt plaats in ons eigen geaccrediteerde laboratorium (RvA L192). U ontvangt het eindoordeel binnen 5 werkdagen in een overzichtelijke rapportage. Bij spoed zelfs binnen een dag.

Neem contact op

Neem contact met ons op voor een professionele aanpak. Daarmee beschermt u niet alleen uzelf en uw medewerkers, maar voldoet u ook  aan de geldende wet- en regelgeving.

Meten is weten

Luchtconcentratiemeting

De luchtconcentratiemeting gebeurt met de inzet van pompen die 100 minuten meten in het werkgebied. Na de meting analyseren we de filters in ons laboratorium met fotospectrometrie (gelijkwaardig aan NIOSH7600).

Veeg- of stofmonsters

Niet alleen in de lucht, maar ook op horizontale oppervlakten kan een hoge concentratie chroom 6 tot blootstellingsrisico’s leiden. Aan de hand van veeg- en/of stofmonsters en eigen gevalideerde laboratoriumanalyses met fotospectrometrie krijgt u een gedetailleerd beeld van de concentratie.

Laboratoria-RPS-chroom-6
Laboratoria-RPS-chroom-6

Chroom 6 beheersen

Van eindcontrole tot beheersmaatregelen

Chroom 6 is vooral gebruikt in coatings als conserveringsmiddel en toegepast op staal- en houtconstructies. Onze arbeidshygiënisten hebben naast het uitvoeren van eindbeoordelingen veel ervaring bij het in beeld brengen van chroom-6 houdende verfsystemen. Zij weten exact welke behandelingsmethode voor uw specifieke omstandigheden het meest veilig en efficiënt is. Op basis van de arbeidshygiënische strategie stellen we de vereiste beheersmaatregelen vast. Daarnaast adviseren we in welke vorm u een eventuele eindbeoordeling het beste uitvoert.

Gezondheidsrisico’s chroom 6

Vanuit de RI&E is het verplicht gevaarlijke stoffen in kaart te brengen. Dit varieert van lasrook en dieselmotorenmissie (DME) tot asbest en chroom 6. Chroom 6 valt onder de hoogste klasse van gevaarlijke stoffen. Blootstelling aan chroom 6 kan onder andere long-, neus- en neusbijholtekanker, chronische longziekten, allergieën, nierproblemen en chroomzweren veroorzaken. Bovendien kan het de vruchtbaarheid aantasten.

 

Michiel Hillemans - Commercieel manager

Denkt u Chroom 6 aan te treffen? Onze ervaren analisten staan voor u klaar.’

Gerelateerd nieuws

03.02.22

RPS zet sein op groen voor Hondekop

Welke babyboomer is er niet opgegroeid met de Hondekop en zijn karakteristieke bolle neus. Dankzij Stichting Mat’54 staat één treinstel na een grondige opknapbeurt weer op het Nederlandse spoorwegnet. Maar niet voordat RPS groen licht gaf na een chroom-6 onderzoek….

01.08.17

‘Paniek? We stonden op scherp’

NedTrain kiest voor transparantie aanpak bij Chroom 6 problematiek. Het mediacircus draaide vorig jaar zomer op volle toeren, nadat bekend werd dat medewerkers van NedTrain jarenlang hebben gewerkt aan treinen met Chroom 6 houdende verf. Nu de rust is wedergekeerd,…

04.12.19

Hoe verwijder je chroom-6 van civiele kunstwerken?

Het verwijderen van de gevaarlijke stof chroom-6 van de Waalbrug is een stevige uitdaging. Rijkswaterstaat zoekt met hulp van de arbeidshygiënisten van RPS naar de meest veilige en doelgerichte methode. In dit artikel nemen we u mee naar deze dynamische speurtocht…

03.09.19

RPS treft geen chroom-6 aan bij GVB-locatie Havenstraat

RPS heeft maandag na onderzoek vastgesteld dat er geen chroom-6 is vrijgekomen tijdens werkzaamheden aan trams bij de GVB-locatie aan de Havenstraat in Amsterdam. Ook zijn er monsters genomen op de locatie Diemen. Deze uitslag volgt waarschijnlijk later deze week….

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?