Formaldehyde

Formaldehyde is een stof die veel wordt gebruikt. Het doodt alles wat leeft en veroorzaakt bij blootstelling gezondheidsrisico’s. De blootstelling aan formaldehyde moet daarom beoordeeld worden als onderdeel van de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Onze specialisten stellen de grootte van het risico vast en adviseren over passende (bron)maatregelen.

  • Professionele metingen
  • Vakkundige analyses
  • Gecertificeerde, ervaren specialisten
  • Kennis over laatste stand der techniek
  • Concrete, werkbare maatregelen

Inzicht en concreet advies over formaldehyde? Neem dan contact op voor een deskundige aanpak: Erik van Deurssen

Expertise

RPS heeft in de loop der jaren veel kennis opgebouwd over blootstelling aan formaldehyde. De vakkundige analyses worden uitgevoerd in het gespecialiseerde, geaccrediteerde laboratorium. De gekwalificeerde specialisten adviseren over beheersmaatregelen en kunnen ondersteunen bij de implementatie ervan. Zij zijn op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt en zetten hun ervaring in om u en uw werknemers te beschermen tegen de schadelijke effecten van blootstelling aan formaldehyde.

Geaccrediteerd laboratorium

Ons laboratorium is geaccrediteerde (RvA L192) voor analyses van monsters. Hierdoor bent u verzekerd van een zeer hoge kwaliteit van de metingen en voldoet u aan alle geldende wet- en regelgeving. Onze specialisten zorgen voor vakkundige, gedegen metingen en informeren u over de bevindingen in het laboratorium. Standaard leveren wij u binnen 5 werkdagen de resultaten. Bij spoed kan dit zelfs binnen een dag. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u ook verder helpen bij de implementatie van de beheersmaatregelen.

Gezondheidsrisico’s formaldehyde

Formaldehyde wordt veel gebruikt als conserveermiddel in medische laboratoria en mortuaria. Blootstelling aan formaldehyde komt voor in de gezondheidszorg, de uitvaartbranche, de textiel- en de papierindustrie. Werknemers kunnen formaldehyde als gas of damp inademen of via de huid in aanraking komen met formaldehyde als vloeistof. Formaldehyde kan bij langdurige blootstelling neus- en keelkanker veroorzaken. Inademing kan op korte termijn ziek maken en allergische reacties veroorzaken.

RPS-analyse---gevaarlijke-stoffen-formaldehyde-2
RPS-analyse---gevaarlijke-stoffen-formaldehyde-2

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?