Gezonde gebouwen

Lager ziekteverzuim, hogere arbeidsproductiviteit en gelukkigere medewerkers

Investeert u al in een gezond gebouw? Dat draagt bij aan een hogere arbeidsproductiviteit, gelukkige medewerkers en minder ziekteverzuim. Maar hoe realiseer je zo'n gebouw waarin mensen met plezier verblijven? En hoe toon je dat aan? Met het doelgericht combineren van vastgoedadviseurs, arbeidshygiënisten en eigen laboratoria creëren we zichtbaar gezonde gebouwen.

Sander de Jong

Ambitieweb

Vanuit asset- en onderhoudsmanagement starten we samen met het bepalen van een visie om vervolgens een ambitie uit te spreken. Onze ambitiewebtool wijst u hierbij de weg. De toepassing helpt u bij het inzichtelijk maken, vastleggen en vast (blijven) houden van uw ambities. We nemen zowel de vastgoed- als de personeelskant mee. Zo ontstaat het meest ideale gebouw: goed voor het milieu, en goed voor uw medewerker.

WELL-certificaat

Binnen de ambitiewebtool maken we gebruik van instrumenten als WELL en BREEAM. In beide gevallen voeren we eerst een haalbaarheidsonderzoek voor u uit. Bent u voornemens te werken aan een gezond gebouw zonder dit met WELL te certificeren? Dan biedt de systematiek een kapstok voor het bepalen van uw prioriteiten en de te nemen maatregelen.

Inzicht in binnenklimaat

Het binnenmilieu vormt een belangrijke pijler van een gezond gebouw. Dat brengen we met een klimaatboom in kaart. Daarnaast meten en analyseren onze arbeidshygiënisten de concentraties van specialistische stoffen aan gezondheidseffecten. Een goede graadmeter vormt de aanwezigheid van micro-organismen en chemische agentia. Uiteraard nemen wij factoren als temperatuur, licht, relatieve luchtvochtigheid en CO2 ook mee in het proces. Ondersteunt door eigen laboratoria voorzien wij u van praktische en concrete adviezen.

Gezonde werkplek

Naast een gezonde omgeving is een gezonde werkplek van belang. Bijvoorbeeld door instelbaar meubilair. Dynamisch werken met de mogelijkheid om zittend en staand werk af te wisselen. Ook de positionering van de werkplekken (ontmoetingsplekken zoals koffiecorners en vergadertafels), privacy en personaliseren van de werkplek spelen een belangrijke rol. 

Kortom, we kijken naar het totaalplaatje. Daarbij moet uw investering overigens wel renderen. Met een voor- en nameting en gedragsobservaties brengen we dat in beeld. Zeker weten!

Terugblik Amsterdams Peil 2018

Dat de vastgoedsector steeds meer in de ban raakt van het thema gezonde gebouwen bewees het druk bezochte kennisevenement Amsterdams Peil van RPS op 24 mei 2018 in het Muziekgebouw aan het IJ. Bekijk een impressie van de dag.

Subdiensten

Breeam: duurzaam vastgoed

Als gemeente of ontwikkelaar doet u er alles aan gebouwen en gebieden duurzaam te ontwikkelen. Maar hoe weet u of u op de goede weg bent? Hoe maakt u uw duurzaamheidsambities inzichtelijk en meetbaar? De BREEAM-certificering helpt u de duurzaamheid van vastgoed en gebieden te meten en te beoordelen. Binnen Europa is dit de meest gebruikte systematiek. Wilt u ook een BREEAM-certificaat bemachtigen? Schakel de BREEAM-gekwalificeerde experts van RPS in.

Ambitieweb

Heeft uw organisatie duurzaamheidsambities uitgesproken? Wat moet ik dan doen om die ambities te halen? En hoe maak ik ze in één oogopslag helder en meetbaar? Met het ambitieweb ondersteunen wij u bij het vastleggen en vast (blijven) houden van uw duurzaamheidsambities. Zo weet u niet alleen exact waar uw complex of gebied staat ten opzichte van uw ambitie. Ook krijgt u inzicht in de vereiste maatregelen.

WELL-Certificering

De investering naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Maar hoe realiseer je zo'n gebouw waarin mensen met plezier verblijven? En is dat aan te tonen? Met het toepassen van WELL Building Standard stellen we uw medewerkers centraal in het ontwerp en maken we gezondheid meetbaar.
RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk ons Privacy en Cookiebeleid.