Gezonde gebouwen

Realiseer een gezonder, beter presterende en gelukkigere medewerker

De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe. Maar hoe realiseer je zo'n gebouw waarin mensen met plezier verblijven? En is dat aan te tonen? Met het toepassen van WELL Building Standard stellen we uw medewerkers centraal in het ontwerp en maken we gezondheid zichtbaar. Dit leidt tot een gezonder, beter presterende en gelukkigere medewerker.

Sander de Jong

Meetbaar maken

Ruim 70% tot 90% van onze dag brengen we door in gebouwen. Uit diverse onderzoek blijkt de binnenlucht vaak vervuilder dan de buitenlucht. Dit lijdt tot meer ziekteverzuim van medewerkers die de grootste investeringspost vormen binnen organisaties.

Niet voor niets groeit de aandacht voor gezonde gebouwen waarin de gebruiker centraal staat. We ontwikkelen gebouwen die de gezondheid, het welbevinden en de productiviteit van gebruikers verhogen. Om de zachte factoren van gezondheid en welbevinden van uw medewerkers meetbaar te maken, is er in Amerika een systeem ontwikkeld: WELL.

WELL-certificaat

WELL is een systeem voor het meten, certificeren en monitoring van de gebouwde omgeving op elementen die impact hebben op de gezondheid en het welbevinden van de mens. De werking van WELL is vergelijkbaar met BREEAM. We begeleiden u bij het halen van een WELL-certificaat voor uw gebouw(en).

Van analyseren tot regisseren

Hoe we dat doen? Eerst bepalen we samen met u de haalbaarheid van WELL (Silver, Gold of Platinum) binnen uw gebouw. Daarna maken we afspraken voor het vervolg. Tijdens dit proces voegen wij een WELL AP (expert) aan het ontwerpteam toe. Hij stuurt het ontwerpteam aan de hand van tien categorie├źn: lucht, water, voeding, licht, vitaliteit, comfort, geluid, temperatuur, materialen en geest. We voeren een quickscan uit en analyseren en regisseren voor u het vervolgproces.

Eigen laboratoria

Daarnaast voorzien wij u op basis van verschillende type metingen van praktische en concrete adviezen. Ons advies beperkt zich niet tot strategisch/tactisch niveau. Met de inzet van eigen laboratoria en andere aanvullende specialisaties monitoren we ter plekke de luchtkwaliteit of brengen we bijvoorbeeld legionella in kaart. Daarna adviseren we over verbeteringsmaatregelen.Bent u voornemens te werken aan een gezond gebouw zonder dit te certificeren? Gebruik de WELL-systematiek als kapstok voor het bepalen van uw prioriteiten. We informeren u er graag over.

Subdiensten

Breeam: duurzaam vastgoed

Als gemeente of ontwikkelaar doet u er alles aan gebouwen en gebieden duurzaam te ontwikkelen. Maar hoe weet u of u op de goede weg bent? Hoe maakt u uw duurzaamheidsambities inzichtelijk en meetbaar? De BREEAM-certificering helpt u de duurzaamheid van vastgoed en gebieden te meten en te beoordelen. Binnen Europa is dit de meest gebruikte systematiek. Wilt u ook een BREEAM-certificaat bemachtigen? Schakel de BREEAM-gekwalificeerde experts van RPS in.
RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk onze disclaimer.