Vlekkenplan

Wilt u uw bestaande kantoor (efficiënter) herindelen en vraagt u zich af wat de mogelijkheden zijn? Heeft u als huurder een ander pand op het oog, maar weet u niet of uw organisatie er in past? Of zoekt u een hulpmiddel om potentiële huurders te overtuigen dat uw pand geschikt is? Een vlekken- en indelingsplan biedt uitkomst.

Voor uw (toekomstige) huisvesting verzorgen wij het opstellen daarvan. Inclusief de bijbehorende (3D) visualisaties.

Vlekkenplan geeft overzicht

Met een vlekkenplan ziet u in een overzicht hoe u de afdelingen en algemene ruimten van uw afdeling het best kunt verdelen over de beschikbare vierkante meters in het gebouw. U krijgt een visuele weergave van op papier omschreven functionele, ruimtelijke en logistieke relaties. Per verdieping ontstaan er dan een aantal ‘vlekken’. Hierbij wordt rekening gehouden met de relaties die er zijn tussen de verschillende afdelingen of functiegroepen die korte loopafstanden vereisen.

Scenario’s onderzoeken

Onze adviseur ondersteunt u bij het maken van een vlekkenplan. Zo onderzoekt u meerdere varianten of scenario’s voor een indeling. Ook kan het vlekkenplan de doorslag geven bij besluitvorming over het wel of niet aanhuren van een gebouw of het herindelen van een bestaande huisvesting.

Indelingsplan

Het vlekkenplan vormt de basis voor het indelingsplan. Krijgt de (nieuwe) ruimte een gesloten of open karakter? Welke typen werkplekken zijn gewenst? Welke afdeling komt waar te zitten? Zijn er eventuele flexplekken aanwezig? Wij begeleiden u in elke stap bij het samenstellen van het indelingsplan op afdelingsniveau. Daarmee krijgt u een gedetailleerd beeld van de toekomstige indeling van de verdiepingen in de ruimte. In een later stadium kunt u de indelingstekeningen gebruiken voor vluchtweg- en ontruimingsplattegronden. Efficiënt en kostenbesparend.