Incident onderzoek

Een fabriek waar het eindproduct door een productiefout onverkoopbaar is. Een ziekenhuis dat door waterlekkage grotendeels moet worden ontruimd. Of een netbeheerder die door een schakelfout geconfronteerd wordt met een stroomstoring in het centrum van een stad. Als organisatie doe je er alles aan om dergelijke incidenten te voorkomen. Maar soms gebeurt het toch! RPS helpt u te begrijpen hoe dergelijke incidenten gebeuren. En belangrijker: hoe u herhaling in de toekomst voorkomt.

Hoe gaat een incident onderzoek in zijn werk?

Een incident onderzoek volgt een vast stramien van informatie verzamelen, analyseren en het formuleren van maatregelen. Interviews met betrokken medewerkers leveren altijd waardevolle informatie op. We onderzoeken waarom de aanwezige beheersmaatregelen zoals beschreven in uw managementsysteem het incident niet hebben voorkomen. Samen met u bepalen we de achterliggende oorzaken.

Van inzicht naar verbetering

Bij het analyseren van incidenten maken we gebruik van methodieken die zich al bewezen hebben in de ongevalsanalyse. Een analyse met Tripod Beta, Bow-Tie (Barrier Failure Analysis), Root Cause Analysis, Prisma of Storybuilder geeft in één oogopslag weer waar de zwakke plekken zitten in de risicobeheersing. Samen kiezen we de methode die het beste past bij het incident. Na een grondige analyse bepalen we de maatregelen waarmee u herhaling van soortgelijke incidenten in de toekomst voorkomt.

Leren van trendanalyses

Een trendanalyse van meerdere incidenten geeft beter inzicht in de risico’s in uw organisatie. RPS heeft unieke en grootschalige ervaring in het leren van meerdere incidenten. Wij analyseerden bijvoorbeeld met de Storybuilder methode meer dan 25.000 arbeidsongevallen in Nederland. We zetten onze kennis en ervaring graag in om het risico op schade door incidenten in uw organisatie structureel te verkleinen.

RPS incident onderzoek
RPS incident onderzoek

Raamcontract voor incident ondersteuning

Incidenten gebeuren altijd onverwacht. Elk incident is uniek en vraagt om een specifieke opvolging. Soms wilt u het onderzoek volledig uitbesteden aan onze ervaren adviseurs, soms wilt u alleen hulp bij het maken van een goede, onafhankelijke analyse. In dat geval sluit u bij RPS een raamcontract af voor flexibele ondersteuning bij incident onderzoek en -analyse. Zo maakt u op afroep gebruik van onze diensten en komt u snel en adequaat in actie bij ieder incident!

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
* zijn verplichte velden