Herberekeningen civiele kunstwerken

Bij civiele kunstwerken heeft u te maken met veranderende omstandigheden. De gebruiksintensiteit of de belastingen nemen in de loop van de jaren toen. Wij geven u inzicht in de constructieve veiligheid van bestaande kunstwerken. Aan de hand van constructieve inspecties bepalen wij de noodzaak tot herberekeningen. Indien ontwerpgegevens ontbreken voeren wij archiefstudies of een nader onderzoek uit. Hierin bepalen we onder meer de materiaalgegevens in het werk.

Wij leveren onderstaande diensten:

  • Verificatieberekeningen (CUR117 – D3)
  • Constructieve beschouwingen (CUR117 – C3)
  • Analyse restlevensduur (CUR117 – C4)
  • Nieuwe constructieve ontwerpen
  • Toetsingen en backoffice werkzaamheden voor ontwerpstukken
  • Constructieve veiligheidsinspecties

De toetsingen voeren wij uit conform de NEN 8700, Eurocode of RBK voor bestaande kunstwerken. U bent er dus altijd van verzekerd dat het werk volgens de meest recente richtlijnen gebeurt.

Voorbeeldprojecten


Vervangen monumentale boogbrug gemeente Gooise Meren
RPS is betrokken bij het versterken van een monumentale gemetselde boogbrug in de gemeente Gooise Meren. In een bouwteam werken wij samen om een optimale constructie te creëren. Er zijn diverse conditionerende onderzoeken uitgevoerd om de huidige situatie scherp in beeld te krijgen, zodat het ontwerp geoptimaliseerd kan worden. Denk hierbij aan sonderingen, funderingsonderzoek en materiaalonderzoek.

Constructieve beschouwingen bruggen gemeente Gooise Meren
De gemeente Gooise Meren heeft de wens om inzicht te krijgen in de huidige onderhoudstoestand en constructieve veiligheid van 81 verschillende kunstwerken. Binnen de scope vallen onder ander houten fietsbruggen, betonnen boogbruggen, stalen ophaalbruggen en monumentale kunstwerken van metselwerk. Tijdens de beoordeling is op basis van een risicomatrix de constructieve veiligheid van de constructies bepaald.

Herberekening fiets- & voetgangersbrug gemeente Haarlemmermeer

Binnen dit project zijn twee bruggen in aanmerking gekomen voor renovatie en vervanging. Om hergebruik van de hoofddraagconstructie mogelijk te maken, is de huidige constructie ingemeten en gemodelleerd. Middels sterkteberekeningen en diverse toetsingen heeft OG het gewenste advies ontvangen.

Gerelateerd nieuws

24.10.19

Scherpe ogen in de Gooise Meren

Om te blijven verbeteren en verduurzamen inspecteert RPS voor de gemeente Gooise Meren ruim tachtig civiele kunstwerken. Hoe ver ga je bij het ontrafelen van de pijnpunten? We lopen een ochtend mee met  inspecteurs Raymon van Hal, Chris Vreeken en…

15.04.19

RPS bewaakt stabiliteit Amsterdamse kademuren

Een deel van de historische kademuren in Amsterdam is aan vervanging toe, of als risicovol bestempeld. De gemeente heeft RPS opdracht gegeven het zettingsgedrag van deze kademuren en aangrenzende panden te monitoren. Zo worden met deformatiemetingen eventuele vervormingen vroegtijdig opgespoord….

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw bestanden
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?