Inspecties duikers, sifons, riolen en tanks

Wij voeren op een snelle, betrouwbare en veilige manier inspecties van besloten ruimtes uit. Met de meest geavanceerde technieken leggen wij de  technische staat van onder meer rioleringen, tanks, duikers, sifons en bouwkuipen bloot. Zo krijgt u voor uw beheer en onderhoud optimaal inzicht in de te nemen onderhoudsstappen.

Voor de onderzoeken maken wij onder meer gebruik van geavanceerde apparatuur. Zo komen wij met de ROV (onderwaterrobot), drone en inspectiecamera’s veilig op moeilijk bereikbare plekken. Eventueel kunnen wij ook inspecties met adembescherming en EX-materialen uitvoeren.
U bent dus altijd verzekerd van een kwalitatief betrouwbare onderzoeksreportage.

We ondersteunen u bij:

 • Rioolinspecties
 • Bluswatervoorzieningen
 • Duikers
 • Zinkers en sifons
 • Omloopriolen
 • Afgesloten kelders en kruipruimtes
 • Tanks
 • Bouwkuipen
 • Drainage leidingen
 • Kadeconstructies

rps-dienst-kabels-leidingen-onderzoek

Voorbeeldprojecten


Drainageleidingen waterkeringen Tiel (Waterschap Rivierenland)
Voor dit project is circa 500 meter aan drainageleiding inwendig visueel onderzocht op verstoppingen, beschadigingen of andere defecten. Met behulp van een camerasysteem op een haspel is de leiding vanuit doorspuitpunten onderzocht.

Pompkelder gemaal Bodegraven (Waterschap van Rijnland)
Bij dit onderzoek zijn op specifieke locaties gaten door een betonnen vloer geboord om toegang te krijgen tot de pompkelder. Met behulp van een roterende inspectiecamera zijn de ruimtes visueel in kaart gebracht wat van toegevoegde waarde is gebleken bij het herontwerp van het leidingsysteem.

Duiker en sifon inspecties onder kanaal (RWS – De Jong Zuurmond)
Er zijn circa 16 duikers en sifons visueel verspreid over de provincies Noord-Brabant en Limburg geïnspecteerd met behulp van de Remote Operated Vehicle (ROV). De assets zijn over de gehele lengte met ingang van in- en uitstroomconstructie geïnspecteerd op sedimentatie, schade en gebreken. De duikers en sifons hadden een inwendig diameter van kleiner dan een meter. De inzet van traditionele beroepsduikers zou te gevaarlijk  zijn.

Bluswatervoorzieningen (Schiphol) (BAM)
Met de Remote Operated Vehicle (ROV) is een basin, zuigleiding en zuigputten gecontroleerd op schades en obstakels.

Omloopriolen zeesluis Havenbedrijf Antwerpen
In opdracht van het havenbedrijf Antwerpen zijn met behulp van de ROV de omloopriolen van de Royers zeesluis geïnspecteerd. Hierbij is de staat van de gemetselde riolen met een omvang van 3 x 4 x 600 m geïnspecteerd. Daarbij is gelet op de aanwezigheid van onbedoelde objecten die de doorstroom belemmeren of schade kunnen toebrengen aan de schuiven.

 

Gerelateerd nieuws

18.10.18

ROV brengt monumentale sluis en historische duiker in beeld

Kijkje achter de schermen in Gorinchem en Maassluis RPS voert op jaarbasis allerlei visuele onderwaterinspecties uit. Onlangs was het de beurt aan een monumentale sluis in Maassluis en een historische duiker in Gorinchem. Kijk met ons mee en ervaar zelf…

11.12.19

Vliegensvlug inmeten en inspecteren

Een terrein, kunstwerk of gebouw vanuit de lucht inmeten of inspecteren. Dat kan soms sneller, veiliger en efficiënter dan met de hand. Het is de reden dat RPS voortaan ook met een drone door het luchtruim vliegt. Ideaal voor landmeters,…

11.02.19

RPS en Hercules voeren onderwaterinspecties uit voor gemeente Utrecht

Samenwerkingsovereenkomst van twee jaar De gemeente Utrecht heeft RPS en Hercules opdracht gegeven voor het uitvoeren van onderwaterinspecties voor de komende twee jaar. Het gaat om inspecties van stadsbinnengrachten, waaronder werven, wal- en kluismuren en brugfundaties. Het eerste jaar concentreren…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier uw bestanden
  Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?