Ontwerp civiele kunstwerken

Als u infrastructurele vooruitgang wilt boeken zijn civiele kunstwerken van groot belang. U stimuleert immers mobiliteit en overbrugt obstakels. Heeft u plannen om verouderde kunstwerken te vervangen? Of zijn er nieuwe kunstwerken vereist bij nieuwbouwprojecten? Wij voorzien u in een robuust en veilig ontwerp van de constructie.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wij leveren u een kunstwerk in natte of droge situatie die voldoet aan eisen, wensen en regelgeving.

 • Probleemanalyses en variantenstudies
 • Ontwerpen op niveau van concept, voorlopig, definitief en uitvoering
 • Sterkte en stabiliteitsberekeningen
 • Toetsingen en controles

Bij ons bent u ervan verzekerd dat de ontwerpberekeningen altijd aan de hand van het Bouwbesluit en Eurocode uitgevoerd worden. Uiteraard nemen we hierbij de aanvullende eisen uit de ROK of lokaal geldende richtlijnen mee.

Waarom kiezen voor RPS?

Voor het realiseren van een robuust en veilig ontwerp van de constructie is  kennis, ervaring en capaciteit vereist. Door een mix van fris, jong talent en senioriteit met bewezen vakmanschap hebben we:

 • Een totaalpakket beschikbaar voor onderzoek en vervolgstappen van natte en droge kunstwerken
 • De inspectiecapaciteit om kunstwerken tot op voldoende detailniveau te onderzoeken.
 • Een brede scope op dienstverlening: van het aanleveren van verbeterings- en versterkingsmogelijkheden tot volledig nieuwe ontwerpen.

Verder ondersteunen wij u graag bij onderstaande gerelateerde diensten:

 •  Opstellen ontwerptekeningen en bestekken
 •  Backoffice werkzaamheden
 • Funderings- en herberekeningen
 • Directievoering
 • Toezicht

Voorbeeldprojecten

Vervangen monumentale boogbrug gemeente Gooise Meren
RPS is betrokken bij het versterken van een monumentale gemetselde boogbrug in de gemeente Gooise Meren. In een bouwteam werken wij samen om een optimale constructie te creëren. In dit project zijn diverse conditionerende onderzoeken uitgevoerd om de huidige situatie in beeld te krijgen, zodat de gekozen variant geoptimaliseerd kon worden. Denk hierbij aan sonderingen, funderingsonderzoek en materiaalonderzoek.

UO-berekeningen Gemaal gemeente Haarlemmermeer
In opdracht van een aannemer heeft RPS een gemaal doorgerekend voor de ontwikkeling van een uitvoeringsontwerp. Stabiliteits- en sterkteberekeningen zijn uitgevoerd van een tijdelijke bouwkuipsituatie tot de definitieve situatie. Staaltoetsingen, dimensionering van verbindingen, betonberekeningen stonden centraal.

 

Afmeervoorzieningen Veerstoep Bergambacht gemeente Krimpenerwaard
Het herinrichtingsplan van het gebied waar de veerpont van Bergstoep aanlegt, is door RPS vorm gegeven. Onderdeel van dit project was het dimensioneren van de aanmeervoorziening en de overnachtingsplaats. De stalen buispalen van deze voorzieningen zijn ontworpen voor de relatief slechte grondslag die volgde uit uitvoerig geotechnisch onderzoek.

 

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
  Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?