Inspectie civiele kunstwerken

Wij zorgen niet alleen voor inzicht in uw civiele kunstwerken. Ook adviseren we over passende herstelwerkzaamheden. Van constructieve gebreken tot gevaarlijke stoffen. Met een team van inspecteurs, constructeurs, geo-deskundigen, arbeidshygiënisten, landmeters en eigen laboratoria. Alles onder één dak. Overzichtelijk en inzichtelijk. Voor overheden, waterschappen, aannemers, adviesbureaus en projectontwikkelaars.  

Inspectie civieltechnische kunstwerken


Visuele inspectie NEN2767

Een visuele inspectie vormt de basis voor het beoordelen van kunstwerken. We beschouwen de status van de constructie op scheurvorming, materiaalafname en overige schadebeelden (volgens de CUR117, NEN2767). Ook het beoordelen van reparaties of opleverkeuringen is onderdeel van de inspectie van civiele kunstwerken. Desgewenst verwerken we de inspectiegegevens op locatie digitaal, zodat u ze rechtstreeks in uw beheersysteem kunt raadplegen. Zo blijft u 24/7 op de hoogte.

Oeverinspectie haarscherp in beeld

Met de radiografisch bestuurbare peilboot, FoxBathy, beschikken we op de binnenwateren over een extra paar ogen. Voorzien van haarscherp beeld met een HD 360 camera. Meten en inspecteren vanaf het beeldscherm door de beheerder. Ideaal voor plekken waar je fysiek niet kan komen, of waar het simpelweg te gevaarlijk is.

Innovatieve onderwaterinspectie

Bij visuele inspecties onder de waterlijn werken we samen met duikteams. Al inspecteren we steeds vaker met onze ROV (Remotely Operated Vehicle). Een onderwaterdrone die plekken bereikt waar duikers niet kunnen komen, of waar het voor hen simpelweg te gevaarlijk is. Uitgerust met een hogedrukspuit en staaldiktemeter krijgt u sneller een beeld van het verouderingsproces. Doeltreffend en kosteneffectief.

Destructief materiaalonderzoek

Is er schade? Hoe erg is dat dan? En wat is de oorzaak? Met een technische inspectie pluizen we dat helemaal voor uit. Denk aan een onderzoek naar de betonkwaliteit, de treksterkte van staal, of het type conservering van de constructie. We nemen proefstukken of kernen uit metselwerk, staal, beton, of hout en bepalen de materiaaleigenschappen. RPS beschikt over een eigen geotechnisch laboratorium en ervaren geotechnisch experts. Zo houden we  onderzoek en advies in één hand.

Binnenstedelijke kademuren constructief in beeld

Binnenstedelijke kademuren vormen bij veel beheerders bron van zorg. Hoe gaat u om met het inspecteren, beoordelen en waar nodig versterken of vervangen daarvan? We beschikken over een team van specialisten dat nauwkeurige, betrouwbare deformatiemetingen en 3D-scanning uitvoert. Ook voeren we herberekeningen van kades uit en schrijven we hersteladviezen.

Chroom 6 in kunstwerken

Tijdens het inspecteren komen we vaak in aanraking met conservering. Bij het onderhoud aan kunstwerken bestaat de kans dat iemand in aanraking komt met gevaarlijke stoffen, dampen of gassen. Maar is dat dan meteen gevaarlijk? En wat als blijkt dat iets wat ongevaarlijk lijkt, op termijn toch niet zo onschuldig is? RPS is gecertificeerd voor onderzoek naar chroom 6, asbest en lood. Met deskundige metingen stellen onze specialisten de grootte van het risico vast en adviseren over passende (bron)maatregelen.

RPS_Kunstwerkenbeheer-3
RPS_Kunstwerkenbeheer-3

Inspectie van:

 • Civieltechnische kunstwerken als bruggen, viaducten, tunnels etc.
 • Oeverconstructies als gemetselde kademuren en damwanden
 • Duikers & Sifons
 • Bluswatervoorzieningen als reinwaterkelders en sprinklerbassins
 • Coating, conservering en verfsystemen
 • Schadebeelden aan staal, beton, metselwerk en hout
 • Waterkeringen op basis van DIGIspectie
 • Kunstwerken op basis van NEN2767

Advisering van:

 • Opstellen van meerjarenonderhoudsplannen
 • Opstellen van onderhoudsadviezen
 • Engineering bij herstel en vervanging
 • Opstellen van realisatiecontracten en kostenramingen
 • Begeleiding uitvoeringswerkzaamheden
 • Laboratoriumanalyse van coating, conservering en verfsystemen

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
* zijn verplichte velden

Gerelateerde diensten