3D-Laserscannen

In toenemende mate zien we dat door de toegenomen hoeveelheid objecten en assets het lastig is om tijdig de staat van een object/asset te bepalen. Regelmatig komt het voor dat informatie over objecten/assets ontbreekt of verouderd blijkt te zijn. In sommige gevallen komt dit door het centraal beheren van deze informatie of het feit dat dit nog niet digitaal verwerkt is. Dit kan zorgen voor een onvolledig of onjuist beeld van de staat van uw assets.

In een wereld welke snel verstedelijkt ontstaan er tal van complexe uitdagingen en problemen. Het is daarbij van essentieel belang dat de veiligheid van gebouwen en gebruikers gewaarborgd blijft. Dit geldt niet alleen voor gebiedsinrichting, maar ook voor onze infrastructuur en de bebouwde omgeving.

scannen-brug-inspectie

Door een nauwkeurige 3D-inmeting van uw objecten te maken kunnen onze specialisten in een zeer korte periode alles tot op de millimeter nauwkeurig in kaart brengen. Hiervoor maken wij gebruik van de meest geavanceerde 3D-laserscanners. Uiteraard houden wij rekening met kritische factoren en complexe omgevingen zodat u straks een compleet beeld heeft van uw object.

Andere gelijksoortige uitdagingen kunnen te maken hebben met bruggen, fabrieken, waterkeringen, kademuren en meer.

3D laserscanning

Door middel van 3D laserscanning brengen wij snel een bestaande situatie of object volledig 3D in beeld. Dit vanuit de buitenzijde en ook de binnenzijde. De laserscanner meet met een zeer hoge precisie. Vanuit deze meting wordt een 3D-puntenwolk gegenereerd. De puntenwolk is de basis om verder te werken. Uit de puntenwolk kan een BIM model (modeleren), DTM tekenen, deformatie bepalingen en scheefstand bepalingen worden gemaakt. Op basis van deze data wordt een exacte digitale kopie (digital twin) van het bestaande object gegenereerd.

Voorbeeld opdrachten

Zie hier het voorbeeld van Strukton
Zie hier het voorbeeld van Mennes Dongen

RPS-Hoogheemraadschap-Schieland-Krimpenerwaard-inspectie-puntenwolk
RPS-Hoogheemraadschap-Schieland-Krimpenerwaard-inspectie-puntenwolk

Voordelen van totaal oplossing van digitale 3D-modellen

  • Efficiënt beheer: alle verzamelde informatie wordt digitaal op een plek opgeslagen. Dit werkt makkelijk en snel. Na opdrachtverstrekking kunnen wij het BIM-model / DTM / Deformatie metingen binnen enkele weken bij u aanleveren. Ook als de uitvoering al loopt.
  • Bewaken veilig gebruik: door 3D modellen op verschillende momenten op te nemen en te vergelijken kan er inzichtelijk worden gemaakt of er oplossingsgerichte acties nodig zijn. Dit kan uiteen lopen van zettingen, verplaatsingen, wijzigingen of degradatie.
  • Kostenbesparend: Doordat alle stakeholders de meest actuele, juiste en volledige informatie hebben worden de risico’s op ontwerp- en bouwfouten sterk verkleint.

Enkele objecten die we reeds hebben ingescand: vastgoed (buiten en binnenkant van gebouwen), gebieden, kunstwerken, sportcomplexen, bruggen, winkelcentra, schepen, boorplatformen, constructies en leidingwerk

 

Gerelateerd nieuws

30.03.20

3D-scannen op de Kalverstraat

Bizar. Landmeter Danny van Remmerden zoekt naar het juiste woord als hij in zijn eentje door de populaire Kalverstraat van Amsterdam struint. Hij maakt in opdracht van een vastgoedbeheerder een 3D-scan van diverse winkelpanden in een onwerkelijk decor.  “Je kunt…

15.07.21

Landmeten in de Oude Kerk in Amsterdam

Het oudste gebouw van Amsterdam is een kerk die ook kijkt naar de toekomst. Na het inscannen van ruim 2500 graven van personen die hier begraven liggen, neemt zij de bezoekers mee naar een unieke interactieve ervaring. Met persoonlijke achtergronden…

30.03.22

Drietrapsinspectie waterveiligheid bij molens

Waterveiligheid, beleving, natuur en innovatie komen samen in het gebied rondom rivier de Vlist en de Rotte. Voor hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard haalt RPS er samen met Asset Hub diverse inspectietechnieken uit de gereedschapskist om de staat van…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?