Drone inspecties

Een terrein, kunstwerk of gebouw inmeten of inspecteren? Benut de voordelen van onze drone-inspecties. Daarmee beschikt u direct over betrouwbare data waarmee u grip krijgt en houdt op uw alledaagse (asset) vraagstukken.

Inspecties met een drone

Landmeten met een drone? Een asbestinventarisatie in een schoorsteen? Het inspecteren van het dak van een gebouw? De status van een civiel kunstwerk inschatten? We brengen het met onze 45 megapixel foto- en videocamera haarscherp in beeld. Dat voorkomt niet alleen onveilige situaties, maar zorgt ook voor tijdwinst en lagere investeringen.

Drone-inspectie
Visuele-inspectie-met-drone

Een drone inspectie, hoe doet RPS dat?

Geen droneproject is hetzelfde. Daarom werken wij met een doelgerichte aanpak. Deze begint met het bepalen van het vlieggebied. Afhankelijk van de locatie verzorgen wij de vergunningen voor uw aanvraag. Met vluchtplan en vergunningen vertrekken we vervolgens naar de locatie om alles voor u in kaart te brengen.

Elk vraagstuk vereist een andere aanvliegroute. Daarom passen wij onze werkwijze specifiek op uw wensen en behoeften af. Na de drone-inspectie verwerken wij het beeldmateriaal voor wij het aan u presenteren.

Drone inspectie voor landmeten

Traditioneel landmeten is arbeidsintensief. De inzet van de drone voor het landmeten is daarom niet meer weg te denken in het proces van data-inwinning.

Van gebieden omzetten naar digitaal topografisch bestanden. Met nauwkeurige sensoren en innovatieve software. Onze geo-specialisten zijn er dagelijks actief mee. Onze drone is de meest compacte en nauwkeurige cartografie-oplossing voor geringe hoogtes. Deskundigen zijn in staat al een groot deel van de inspectie vanaf het bureau te beoordelen.

3D-model met drone (drone mapping)

Zoekt u naar survey data voor engineering? Een nauwkeurige luchtfoto of nulmeting van een project? We maken met de drone een serie overlappende HD-beelden van het gebied. Die beelden zetten we met speciale software om in een nauwkeurige puntenwolk. Het resultaat: een gedetailleerde, 3D visualisatie van het gebied. Nog beter: lees deze data rechtstreeks in CAD in of integreer het in BIM (3D Bouw Informatie Model).

Wat is de meerwaarde van een drone bij visuele inspecties?

1. Overal inspecteren
Met de inzet van de drone bereiken we plaatsen die voor personen moeilijk of (liever) niet bereikbaar zijn. Denk aan de inspectie van bruggen, hoogspanningsmasten, technische installaties, depots, boorplatforms en schoorstenen.

2. Veilig inspecteren
Afhankelijk van de situatie maakt de inzet van de drone het werk veiliger. U hoeft bovendien geen steiger op te laten bouwen of bouwkranen/hoogwerkers te gebruiken.

3. Snel inspecteren
Waar een veldmedewerker een aantal uur bezig is met het meten van het volume van grond, voert een drone dit binnen een kwartier tot op de centimeter nauwkeurig uit. Een uitgestrekt gebied van acht hectare is binnen tien minuten gescand. Voor een hoeveelheidsbepaling hoeven de specialisten veelal de deur niet meer uit.

4. Nauwkeurig inspecteren
De drone verzamelt in een vlucht meer data dan traditionele methodes in dagen, of zelfs weken. Onze technieken generen miljoenen meetpunten op de centimeter nauwkeurig. Hiermee stroomlijnt u berekeningen, planning en uitvoering.

RPS-Drone-inspectie
RPS-Drone-inspectie

Vergunningen en veiligheid

RPS voert zijn vluchten uit conform de Europese Wet en Regelgeving. Om dit in eigen beheer te doen zijn wij in het bezit van een eigen Operational Manual en zijn alle piloten gecertificeerd en praktijk ervaren. Met onze exploitatievergunning zijn wij geautoriseerd om zeer diverse inspecties uit te voeren.

Bijkomend voordeel hiervan is dat wij ook op significant meer plekken kunnen inmeten en inspecteren met onze drones. Deze combinatie maakt het mogelijk dat wij in staat zijn complexe drone inspecties uit te voeren in het overgrote gedeelte van Europa.

Om de veiligheid van elke opdracht te waarborgen werken wij met een gedegen vluchtvoorbereiding en wordt de werkzaamheden uitgevoerd volgens vastgestelde procedures. Daarnaast regelen wij (indien vereist) ontheffingen.

Gerelateerd nieuws

11.12.19

Vliegensvlug inmeten en inspecteren

Een terrein, kunstwerk of gebouw vanuit de lucht inmeten of inspecteren. Dat kan soms sneller, veiliger en efficiënter dan met de hand. Het is de reden dat RPS voortaan ook met een drone door het luchtruim vliegt. Ideaal voor landmeters,…

29.06.21

Met foto’s speuren naar scheuren in metselwerk

Een model dat aan de hand van foto’s scheuren herkent en meet in het metselwerk van gebouwen? Handig en het bestaat. Met TNO en Sobolt hebben we deze vorm van kunstmatige intelligentie onlangs getest op de Sint-Janskerk in de gemeente…

24.08.22

Van landmeter tot dronepiloot

Toys for boys. Als Remko Gulickx met de controller van een drone in zijn handen staat, denkt hij weer even terug aan het gamen in zijn jeugdjaren. Maar nog liever mijmert de van origine landmeter over de toekomst. “Want de…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?