Drone inspecties

Een terrein, kunstwerk of gebouw vanuit de lucht inmeten of inspecteren. Dat is relatief snel en eenvoudig met de inzet van onze drone. Wij leveren u betrouwbare data waarmee u snel de juiste beslissingen neemt. Zo krijgt u grip op de alledaagse (asset) vraagstukken.

RPS-artikel-drone-inspectie-103119_8b

Inspecteren met drone

Een asbestinventarisatie in een schoorsteen? Het inspecteren van het dak van een gebouw? De status van een civiel kunstwerk inschatten? We brengen het met haarscherpe foto- en videocamera in beeld. Dat voorkomt niet alleen onveilige situaties, maar zorgt ook voor tijdwinst en lagere investeringen. Deskundigen zijn in staat al een groot deel van de inspectie vanaf het bureau te beoordelen.

Drone voor landmeten

De drone is de meest compacte en nauwkeurige cartografie-oplossing voor geringe hoogtes. Gebieden omzetten naar digitaal topografisch bestanden. Met nauwkeurige sensoren en innovatieve software. Onze geo-specialisten zijn er dagelijks actief mee. De inzet van de drone is niet meer weg te denken in het proces van data-inwinning.

3D-model met drone

Zoekt u naar survey data voor engineering? Een nauwkeurige luchtfoto of nulmeting van een project? We maken met de drone een serie overlappende HD-beelden van het gebied. Die beelden zetten we met speciale software om in een nauwkeurige puntenwolk. Het resultaat: een gedetailleerde, driedimensionale visualisatie van het gebied. Nog beter: lees deze data rechtstreeks in CAD in of integreer het in BIM (3D Bouw Informatie Model).

Volumeberekening met drone

Met het resultaat van zo’n 3D-puntenwolk kunt u alle kanten op. Van het bepalen van afstanden en oppervlakten tot hoeveelheidsberekeningen. 3D-mapping van een dijk, inclusief hoogteverschillen van het terrein. Veilige depotmetingen met als doel meer grip te krijgen op de in- en uitstroom van de voorraad. We brengen het snel en nauwkeurig in beeld.

 

Vier redenen om te kiezen voor een drone

1. Overal inspecteren

Met de inzet van de drone bereiken we plaatsen die voor personen moeilijk of (liever) niet bereikbaar zijn. Denk aan de inspectie van bruggen, hoogspanningsmasten, technische installaties, depots, boorplatforms en schoorstenen.

2. Veilig inspecteren

Afhankelijk van de situatie maakt de inzet van de drone het werk veiliger. U hoeft bovendien geen steiger op te laten bouwen of bouwkranen/hoogwerkers te gebruiken.

3. Snel inspecteren

Waar een veldmedewerker een aantal uur bezig is met het meten van het volume van grond, voert een drone dit binnen een kwartier tot op de centimeter nauwkeurig uit. Een uitgestrekt gebied van acht hectare is binnen tien minuten gescand. Voor een hoeveelheidsbepaling hoeven de specialisten veelal de deur niet meer uit.

4. Nauwkeurig inspecteren

De drone verzamelt in een vlucht meer data dan traditionele methodes in dagen, of zelfs weken. Onze technieken generen miljoenen meetpunten op de centimeter nauwkeurig. Hiermee stroomlijnt u berekeningen, planning en uitvoering.

RPS-Drone-inspectie-Phantom4-RTK-web
RPS-Drone-inspectie-Phantom4-RTK-web

Specificaties DJI Phantom4 RTK

 • Quatrocopter met 3-assige stabilisatie (20 mp camera)
 • Betrouwbare beeld- en videotransmissie (HD)
 • Op centimeter nauwkeurig positioneringssysteem
 • Nauwkeurige dataregistratie
 • Speciale app voor vliegtuigplanning en vliegrestrictie
 • vliegsnelheid: 58 km/h
 • Reeds vanaf kleine gebieden toepasbaar
 • Snelle uitvoering (tot wel 100 ha in 1 dag)
 • Gewicht 1.391 gram

Onze specialisten en vergunningen

RPS-web-drone-icon Piloot
Onze piloot bezit een ROC-light certificaat. Dit certificaat wordt binnenkort opgewaardeerd naar RPA-L. Het hoogste diploma voor dronevliegers.

 

RPS-web-drone-vergunningen-icon Vergunningen
Door het juist naleven van de wet- en regelgeving kunnen we in Nederland bijna overal een vlucht uit te voeren.

 

RPS-web-drone-autocad-3d 3D-model
Wij beschikken over ervaren CAD/GIS-specialisten die zorgen voor het digitale eindproduct.

Gerelateerd nieuws

11.12.19

Vliegensvlug inmeten en inspecteren

Een terrein, kunstwerk of gebouw vanuit de lucht inmeten of inspecteren. Dat kan soms sneller, veiliger en efficiënter dan met de hand. Het is de reden dat RPS voortaan ook met een drone door het luchtruim vliegt. Ideaal voor landmeters,…

29.06.21

Met foto’s speuren naar scheuren in metselwerk

Een model dat aan de hand van foto’s scheuren herkent en meet in het metselwerk van gebouwen? Handig en het bestaat. Met TNO en Sobolt hebben we deze vorm van kunstmatige intelligentie onlangs getest op de Sint-Janskerk in de gemeente…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
  Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?