Legionella onderzoek en advies voor opvanglocaties gemeenten

Net als zorginstellingen, ziekenhuizen, sauna’s, zwembaden en hotels zijn ook opvanglocaties aangemerkt als prioritaire instellingen. Hierdoor zijn de opvanglocaties verplicht om maatregelen te nemen om legionellagroei in drinkwaterinstallaties tegen te gaan. Elke opvanglocatie moet beschikken over een risicoanalyse en beheersplan conform de BRL 6010. RPS ondersteunt daarin met eigen laboratoria en gespecialiseerde legionella inspecteurs en adviseurs. 

Uw uitdaging, onze oplossing

Momenteel staan gemeenten voor een behoorlijke opgave bij het verlenen van huisvesting voor asielzoekers en statushouders. Naast het tijdig invullen van deze huisvestingsvraag is het ook van belang dat deze veilig is. Zo dient de watervoorziening geen risico’s voor de gebruikers op te leveren. Legionellabacteriën kunnen, samen met andere bacteriën in water, zeker als de waterleiding al enige tijd niet is gebruikt, risico’s voor de gebruikers opleveren. Een besmetting kan het gevolg zijn.

Met onze eigen geaccrediteerde laboratoria en adviseurs kunnen we u snel uitsluitsel geven of de watervoorziening in de (tijdelijke) opvanglocatie voldoet aan wet- en regelgeving. Tevens kunnen wij, mocht er een legionella overschreiding geconstateerd worden, binnen enkele dagen zorgen voor tijdelijke oplossingen zodat de opvanglocatie toch veilig in gebruik genomen kan worden.

De all-in prijs voor een opvanglocatie tot 50 tappunten bedraagt € 349,- excl. BTW . Heeft u interesse? Klik op de link hieronder voor onze folder of vraag onderaan de pagina direct uw offerte aan.

Bekijk hier onze folder.

Onze aanpak

Binnen 3 dagen na aanvraag staan wij op uw locatie om de monstername uit te voeren. Zodra de resultaten bekend zijn ontvangt u binnen 24 uur op normale werkdagen een go/no-go terugkoppeling via de mail. Mocht blijken dat er legionella geconstateerd is dan zal één van de legionella adviseurs contact opnemen om te bespreken welke korte termijn acties genomen kunnen worden, zodat de opening van de opvanglocatie hierdoor zo min mogelijk vertraging doorkrijgt. Binnen 10 dagen nadat de analyse resultaten bekend zijn ontvangt u een heldere briefrapportage waarin wij de resultaten toetsen aan de geldende wet- en regelgeving. Uiteraard maakt een passend advies ook deel uit van de rapportage.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?