Legionella beheersplan


Het Legionella beheersplan maakt het mogelijk om Legionella in uw prioritaire instelling effectief te voorkomen en te bestrijden. Belangrijk, want bij zo’n prioritaire instelling (zoals een ziekenhuis, zorginstelling, kampeerterrein, hotelaccommodatie, sauna, penitentiaire inrichting of behandelcentra met overnachtingsmogelijkheid) is dat voor het Drinkwaterbesluit wettelijk verplicht.

Wat staat er in het legionella beheersplan?:

  • De uitslag van de Legionella risicoanalyse.
  • Alle eenmalige en periodieke beheersmaatregelen die op basis van de risicoanalyse genomen worden. Bijvoorbeeld de temperatuurmetingen, het spoelen van tappunten en de keerklepcontrole.
  • De frequentie waarin drinkwatermonsters worden genomen en onderzocht op Legionellabacteriën.
  • Wie welke taken moet uitvoeren en wat de bevoegdheden van de betrokken personen zijn. In het beheersplan moet ook staan wat deze personen moeten doen bij een Legionellabesmetting.

Jarenlange ervaring certificering

De experts van RPS hebben jarenlange ervaring  met waterinstallaties en beschikken over de vereiste BRL 6010 certificering. Hierdoor zijn wij bij uitstek in staat om u te voorzien in een Legionella risicoanalyse en een Legionella beheersplan tegen een aantrekkelijke prijs. Is uw bestaande Legionella beheersplan aan een update toe? Ook hierin kunnen we u snel voorzien. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om u te begeleiden bij de uitvoerende taken die beschreven staan in het Legionellabeheersplan.

Het Legionella beheersplan wordt opgesteld aan de hand van de Legionella risicoanalyse. Voor iedere maatregel uit het Legionella beheersplan wordt u geacht om een registratie aan te maken en bij te houden. Alle registraties en de analyserapporten van de watermonsters verzamelt u in het logboek. Hiermee kunt u aantonen dat u de beheerstaken heeft uitgevoerd. U kunt het logboek laten inzien door uw toezichthouders (Inspectie Leefomgeving en Transport en de waterleidingbedrijven).

Certificering waterinstallaties
Certificering waterinstallaties

Digitale beheertool

Voor velen is legionellabeheer een onoverzichtelijk en tijdrovend proces. Met onze digitale beheertool brengt RPS hierin verandering aan. Met deze totaaloplossing is het mogelijk om zowel de risicoanalyse als het beheersplan én de logboeken gelijktijdig actueel te houden. Door het proces eenvoudiger en overzichtelijker te maken wordt de uitvoer van goed Legionella beheer kinderspel.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?