Luchtmetingen bacteriën gisten en schimmels

De gemiddelde Nederlander brengt 80 tot 90% van zijn tijd binnen door. Thuis, maar ook op kantoor, op school, in winkels, ziekenhuizen, verpleeghuizen etc. Het is dan ook van het grootste belang dat het binnenmilieu in deze gebouwen van een dusdanige kwaliteit is dat gebouwgebruikers zich gezond en comfortabel voelen. Dat heeft ook een positief effect op de productiviteit.

Bepalen van de binnenluchtkwaliteit

Een goede graadmeter voor het bepalen van de binnenluchtkwaliteit in kantoren is de aanwezigheid van micro-organismen. Veel micro-organismen die normaal gesproken buiten in de atmosfeer voorkomen, worden ook binnen in gebouwen aangetroffen. Ze worden binnengebracht door mens en dier, maar vooral door luchtstromingen. Deze luchtstromingen worden veroorzaakt door het heen en weer lopen van mensen, luchtbehandelingsystemen en drukverschillen. Blootstelling aan micro-organismen en hun giftige bijproducten vindt plaats via ademhaling en contact. Via de ademhaling treden over het algemeen de ernstigste gezondheidseffecten op. Zo kunnen schimmels (schimmelsporen) en bacteriën allergische reacties veroorzaken.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?