VIEW

Bedrijfsprocessen zijn rijk aan informatie. Maar benut u deze informatie optimaal om slim met uw vastgoedportefeuille om te gaan? En hoe houdt u grip op al die informatiestromen? Met VIEW zetten we samen met u een belangrijke stap in het slagvaardiger verbinden, visualiseren en analyseren van vastgoeddata.

Wat is VIEW?

VIEW is een door RPS ontwikkeld platform dat eigen verzamelde vastgoeddata, open data en data van andere softwarepakketten centraal ontsluit en verrijkt met andere openbare data. Hiermee krijgen onze klanten meer inzicht, overzicht en slimmer advies. Gebruiksgemak, automatisering en veiligheid staat voorop. Procesondersteuning en digitaal maatwerk in optima forma.

Waarom VIEW?

Onze inspecteurs en adviseurs verzamelen data uit verschillende type vastgoedinspecties, zoals onder andere: asbest, brand, onderhoud en duurzaamheid. Reden om een nieuw platform te ontwikkelen die slimmer omgaat met opgehaalde informatie uit de inspecties. Vanuit deze markten zien wij dan ook een toenemende behoefte aan meer inzicht en overzicht.

View verbindt, visualiseert en analyseert

Business Intelligence

VIEW gebruikt Business Intelligence om de data doeltreffender te analyseren, presenteren en erover te adviseren. Klanten kunnen de analyses zelf maken of door RPS laten uitvoeren. Het platform gaat hierin verder dan het vastgoeddossier, wat uiteindelijk uitgefaseerd. Bij het vastgoeddossier kon u alleen documenten online beheren en inzien. De toepassing van VIEW is visueel ingesteld en stelt gebruiksbeleving en gebruiksgemak centraal.

Documentbeheer 2.0

Binnen VIEW is een documentmanagementsysteem aanwezig, zoals we dit kennen vanuit het vastgoeddossier. In een handomdraai is het mogelijk documenten centraal op te slaan. Er worden actieve en passieve meldingen gegeven richting de klanten.

Opdrachtgevers krijgen niet alleen het eindresultaat (PDF-rapportage) te zien, maar ook toegang tot de data waarmee wij tot het eindresultaat zijn gekomen. U kunt ook zelf met de data aan de slag. Bijvoorbeeld om nieuwe inzichten te creëren. Ondersteuning nodig? Alle diensten van RPS staan in VIEW benoemd. Met één druk op de knop doet u een offerteaanvraag.

Fase 1

Momenteel is fase 1, oplevertool, in gebruik. Het gaat hierbij om het centraal opleveren van documenten aan onze opdrachtgevers. Deze fase is  bedoeld om laagdrempelig kennis te maken met VIEW. De documenten worden centraal opgeleverd en voorziet VIEW ook van open data, zoals energielabel, bouwjaar, adres, gebouwfunctie etc. De basisfunctionaliteiten van VIEW fase 1 zijn als volgt:

 • Centraal opleveren van rapportages
 • Weergave status (inspectie)rapport
 • Beperkt inzicht in (open) data: Inzicht in gebouwenpagina en documenten op gebouwniveau
 • Notificaties wanneer er een document is geplaatst
 • Gebruiksgemak/-ervaring

 

Aerial shot of downtown Los Angeles at night
Aerial shot of downtown Los Angeles at night

De kracht van VIEW

 • Inzicht en overzicht in uw vastgoedportefeuille
 • Alle gegevens centraal ontsluiten (ook data vanuit andere softwarepakketten en tools)
 • Bedrijfsproces verrijken met nuttige openbare data
 • De mogelijkheid om zelf analyses uit te voeren op uw data
 • Gestructureerd werken met Document Management Systeem

Voor wie?

 • Gemeenten
 • Woningcorporaties
 • Commerciële vastgoedpartijen

Sander de Jong - Product owner VIEW

Met VIEW verbinden, visualiseren en analyseren we data en informatie op één RPS breed gebruiksvriendelijk platform. Daarbij is het mogelijk om externe en openbare data via deze omgeving visueel te ontsluiten.

 

Sander-de-Jong---Adviseur-duurzaamheid

Vraag nu meer informatie aan

Wilt u meer informatie ontvangen over ons platform? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
  * zijn verplichte velden