Detectie en benaderen

Met onze geavanceerde opsporingsapparatuur zijn wij in staat explosieven op te sporen, waarna de explosieven exact worden gelokaliseerd en geïdentificeerd.

Geavanceerde opsporingsapparatuur

Voor het detecteren van explosieven gebruiken wij zeer geavanceerde opsporingsapparatuur. Te denken valt aan magnetometers, metaal detectoren en digitale detectie voertuigen. Tijdens het detecteren wordt meetdata opgeslagen in speciale dataloggers. Het is ook mogelijk een real-time detectie uit te laten voeren waarbij verdachte objecten direct benaderd worden.

De meetdata laden wij in voor een van onze evaluatieprogramma’s. Deze programma’s berekenen specifieke secties of het totaal aan data op verstoringen. Verstoringen die in de meetdata worden waargenomen zijn als verdacht aangemerkt. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door munitie-artikelen.  De locatie wordt vastgelegd in x,y en z. Het resultaat hiervan is een objectenlijst waarin de verstoringen van het meetveld zijn aangegeven en een veldkaart waarin de verstoringen met kleuren digitaal zichtbaar zijn gemaakt.

Verdachte objecten lokaliseren en identificeren

De verdachte objecten worden uitgezet via DGPS (Differential Global Positioning System) en aansluitend gelokaliseerd. De verdachte objecten worden afhankelijk van het formaat en diepteligging, handmatig of met een beveiligde graafmachine benaderd.

Na het benaderen worden de objecten geïdentificeerd door onze senior OCE-deskundige. Mocht blijken dat het benaderde object een explosief blijkt te zijn dan stellen wij het veilig en dragen het over aan de EODD (Explosieven opruimingsdienst Defensie).

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het detecteren en benaderen van explosieven? Neem dan nu contact op met een van onze OCE adviseurs.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?