Quickscan kwaliteit lucht en water

Veel drinkwater- en luchtbehandelingsinstallaties staan stil tijdens de coronacrisis. Ook voor het regulier onderhoud is even geen plaats. Is uw gebouw nog gezond na de coronamaatregelen? De Quickscan biedt uitkomst. We onderzoeken steekproefsgewijs de microbiologische lucht- en waterkwaliteit in uw installaties en werkruimten. Daarmee zorgt u voor een veilig en gezond werkklimaat voor uw gebruikers.

Luchtbehandeling en binnenmilieu

Wanneer u gebouwen en werkplekken weer in gebruik neemt, moet u ervan op aan kunnen dat ventilatiesystemen nog voldoende hygiënisch werken. Steekproefsgewijs onderzoeken we de microbiologische luchtkwaliteit. Afhankelijk van de uitkomst classificeren we daarmee het binnenmilieu. Aangevuld met advies voor de optimalisatie van uw installaties en werkruimten.

Drinkwaterinstallaties en waterkwaliteit

De leegstand van gebouwen zorgt voor een verminderde doorstroming van het drinkwater. Dat vergroot de kans op de groei van legionellabacteriën in de waterleidingen. Wist u dat dit effect al merkbaar is na een week?
Tel daarbij op dat met de zomer de risico’s  toenemen.
Met de Quickscan controleren we uw drink- en douchewater voor u er weer gebruik van maakt. Dat doen we met monsternamen, analyses en temperatuurmetingen. U krijgt een oordeel over de eventuele risico’s, aangevuld met pragmatische adviezen.

RPS-dienst-quickscan-lucht-water-legionella

Aanverwante diensten

Quickscan Covid 19

Bent u als werkgever voorbereid op de versoepeling van de lockdown? Zijn er voldoende maatregelen getroffen om uw medewerkers op uw locatie(s) te beschermen tegen een coronabesmetting?Wij hebben een QuickScan Covid-19 ontwikkeld waarmee u inzicht krijgt of u aan alle thema’s gedacht heeft om besmetting met het coronavirus tijdens het werk  te minimaliseren. En daarmee de kans op een beroepsziekte te voorkomen. Zo weet u na een onafhankelijke beoordeling exact of u binnen de kaders van de Arbowet de juiste maatregelen neemt. Lees meer op de uitgebreide dienstenpagina over de QuickScan Covid-19

Effectiviteit desinfectie beoordelen

Goede hygiëne is nu meer dan ooit van belang om risico’s te minimaliseren. Dus vinden er veel desinfecties plaats. Van (kantoor)gebouwen tot werkruimtes en van voertuigen tot en met winkelkarretjes. Maar wanneer is een desinfectie toereikend? Met een eigen ontwikkelde en beproefde methode beoordelen wij de effectiviteit van de door u gebruikte desinfectie. Meer weten? Bekijk de uitgebreide dienstenpagina voor Effectiviteit desinfectie beoordelen.

RPS-dienst-quickscan-water-lucht-legionella-bacterie
RPS-dienst-quickscan-water-lucht-legionella-bacterie

Pakketten

Pakket luchtPakket water
Monstername:
6 monsterpunten,
inclusief reiskosten en monstername materiaal
Monstername:
2 tappunten,
inclusief reiskosten,
temperatuurmeting en monstername materiaal
Analyse:
Totaal kiemgetal + determinatie bacteriën, gisten en schimmels
Analyse:
Legionella/Koloniegetal
RapportageRapportage
Vanaf € 395,00Vanaf € 155,00

Gerelateerd nieuws

07.09.21

Weer veilig en gezond naar kantoor

Na ruim anderhalf jaar thuiswerken gaan we steeds meer naar kantoor. Maar in de tussentijd vormden de (deels) onbemande panden een ideale kweekvijver voor bacteriën, zoals legionella. Hoe ga je hier als gebouwbeheerder of -eigenaar mee om? Adviseur Peter Thorenaar…

13.09.21

‘Soms verbijsterd na uitslag legionellatest’

Met de opleiding Bouwkunde op zak begon Jeffrey van Holten aan een avontuur als legionella-adviseur. Hoewel dat carrièrepad op het eerste oogpunt niet logisch lijkt, staat zijn meerwaarde buiten kijf. Want nu medewerkers na de lockdown steeds meer naar kantoor…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?