NEN 1414 ontruimingsplattegronden

Voor ontruimingsplattegronden en vluchtplannen zijn plattegronden, met daarop de vluchtroutes en brandpreventiesymbolen noodzakelijk voor het snel kunnen vluchten bij calamiteiten. RPS heeft een methode ontwikkeld om gestandaardiseerde symbolen toe te voegen aan bestaande AutoCAD tekeningen.

Tevens is het mogelijk om op basis van papieren tekeningen zogeheten ‘one-line-drawings’ te vervaardigen en deze te voorzien van bovengenoemde symbolen.

Wat zijn ontruimingsplattegronden(vluchtplannen)?

Snel en efficiënt vluchten en handelen bij calamiteiten kan alleen wanneer dit goed is georganiseerd. Ter ondersteuning van deze organisatie dienen er in een gebouw, op centrale plaatsen, vluchtplannen aanwezig te zijn.

Vluchtplannen zijn plattegrondtekeningen waarbij vluchtwegen, uitgangen en nooduitgangen aangegeven zijn. De locatie van brandblusapparatuur, EHBO-voorzieningen en de kortste en/of meest veilige route naar buiten wordt tevens aangegeven. RPS kan deze vluchtplannen voor u vervaardigen.

Waarom een NEN 1414 ontruimingsplattegronden (vluchtplannen)?

In het kader van de (model) bouwverordening art. 6.1.1, en in het kader van de Arbowet, art. 15 en het Arbobesluit, art. 2.17. moet voor een gebouw een ontruimingsplan opgesteld worden.

Onderdeel van dit ontruimingsplan is voor elke verdieping van het gebouw een plattegrondtekening met daarop aangegeven de vluchtwegen, uitgangen en nooduitgangen. De locatie van brandblusapparatuur, EHBO voorzieningen en de kortste en/of meest veilige route naar buiten dient tevens te worden aangegeven.

Op de vluchtplannen kan tevens een korte procedurebeschrijving in het geval van calamiteiten opgenomen worden. Belangrijke telefoonnummers en een stappenplan “Hoe te handelen bij brand…” zijn hier enkele onderdelen van.

Vluchtplannen zijn slechts een onderdeel van het pakket “een veilig gebouw beheren”. RPS kan desgewenst ook uw ontruimingsplan opstellen, uw bedrijfshulpverlening organiseren of het traject van het aanvragen van een gebruiksvergunning begeleiden.

Werkmethodiek

Allereerst zal geïnventariseerd worden welke informatie reeds aanwezig is. Indien nodig zullen de plattegronden van uw gebouw worden gedigitaliseerd om te komen tot een AutoCAD tekening. RPS heeft een methode ontwikkeld om gestandaardiseerde symbolen toe te voegen aan bestaande AutoCAD tekeningen. De plaats van deze symbolen kunnen door uw organisatie op tekening aangegeven worden, maar desgewenst zal RPS ter plaatse dit voor u verzorgen.

In overleg met uw organisatie zullen de procedurebeschrijvingen, die desgewenst op het vluchtplan worden geplaatst, worden doorgesproken. Tevens wordt de plaats waar het vluchtplan komt te hangen met u afgestemd.

De vluchtplannen worden volledig in kleur opgeleverd en indien gewenst voorzien van een aluminium wissellijst.

Meer weten?

Benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen met onze NEN 1414 dienstverlening? Bekijk onze folder of neem direct contact met ons op.

rps_nen1414-ontruimingsplannen
rps_nen1414-ontruimingsplannen

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?