NEN 2580 meetcertificaten

Een pand verhuren of verkopen? Dan wilt u het aantal m² inzichtelijk hebben voor het huur of koopcontract. Als lid van Vereniging De Vierkante Meter en uit gesprekken met opdrachtgevers weten wij waar een NEN 2580 meetrapport aan moet voldoen. Zo helpen wij u aan een overzichtelijk en leesbaar meetrapport. Daarmee beschikt u over een scherpe visualisatie van de plattegrondtekeningen volgens de norm NTA 2581.

Wat is een NEN 2580 meetrapport?

Een NEN 2580 meetrapport is een rapportage die bestaat uit een meetstaat met alle verhuurbare en niet verhuurbare vloeroppervlakten van een gebouw volgens de NEN 2580 norm. Bij deze meetstaat komt een gewaarmerkt NEN 2580 certificaat van opmeting en ondersteunende tekeningen in kleur.

Wat is een NEN 2580 meetrapport?

Opbouw van een meetstaat

De NEN2580 meetstaat bestaat standaard uit een:

  • Overzicht van de metrages per bouwlaag
  • Totaal overzicht van de metrages per huurder
  • Overzicht van de metrages per huurder per bouwlaag

Onze werkmethode voor een NEN 2580 meetrapport

Om voor uw object te komen tot een NEN 2580 meetrapport hanteren wij een bewezen werkmethodiek. Zo inventariseren we met u eerst of en welke informatie er over uw object aanwezig is. Belangrijk is bijvoorbeeld dat er plattegronden van uw object digitaal aanwezig zijn? Heeft u ze niet, dan scannen we ze eerst. Vervolgens is het van belang of er meerdere huurders aanwezig zijn.

Bepalen verhuurbaar oppervlak

De verkregen informatie gebruiken we om op locatie te controleren. Daarna leveren we een nauwkeurig meetrapport type A op. Als de digitale tekeningen as-built zijn, kunt u kiezen voor een meetrapport type B. Daarbij controleren we de maten niet op locatie. Uiteraard gebeurt dat volledig geautomatiseerd, zodat u kunt vertrouwen op een nauwkeurige aanpak.

Meer weten?

Benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen met onze NEN 2580 dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

RPS_nen2580-meetrapport-2
RPS_nen2580-meetrapport-2

Waarom een NEN 2580 meetrapport?

Een NEN 2580 meetrapport geeft u de juiste uitgangspunten voor:

  • Vaststellen huurprijs.
  • Berekening huurprijs van sociale woningen*
  • Huurprijsherzieningen (7:303 BW).
  • Taxeren van een gebouw.
  • Verdelen van servicekosten in multi-tenant situaties.
  • Toedelen gemeenschappelijke ruimte in multi-tenant situaties.
  • WOZ- en BAG-vraagstukken.

*De WOZ-waarde en de m2 tellen mee voor de berekeningen van het aantal punten.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
* zijn verplichte velden

Gerelateerd nieuws

09.05.19

RPS schaart zich bij beste aanbieders NEN2580-meetrapporten

RPS heeft het certificaat van ‘Erkenning voor Oppervlaktebepaling NEN2580 en NTA 2581’ ontvangen. Hiermee voldoet zij aan de meest strenge kwaliteitseisen voor het uitvoeren van vloeroppervlaktebepalingen van gebouwen in Nederland. Francois Zegvaard, projectleider tekening- en informatiemanagement bij RPS, toont zich…