NEN 2580 meetcertificaten

Onze NEN 2580 specialisten hebben dagelijks te maken met diverse vraagstukken over oppervlakten en inhouden van vastgoed.  Zowel voor de zakelijke als particuliere klant. Met onze kennis en ervaring staan we voor u klaar om ook uw NEN 2580 vraagstuk op te lossen.

Wij  hebben jarenlange ervaring in het maken van NEN 2580 meetcertificaten voor onder andere: woningcorporaties, gemeentes, vastgoedeigenaren, particulieren en scholen.

De opbouw van een NEN 2580 meetrapport en onze werkmethode

Wat is een NEN 2580 meetrapport?

Een NEN 2580 meetrapport is een rapportage die bestaat uit een meetstaat met alle verhuurbare en niet verhuurbare vloeroppervlakten van een gebouw volgens de NEN 2580 norm. Bij deze meetstaat komt een gewaarmerkt NEN 2580 certificaat van opmeting en ondersteunende tekeningen in kleur.

Opbouw van een meetstaat

De NEN2580 meetstaat bestaat standaard uit een:

 • Overzicht van de metrages per bouwlaag
 • Totaal overzicht van de metrages per huurder
 • Overzicht van de metrages per huurder per bouwlaag

Onze werkmethode voor een NEN 2580 meetrapport

Om voor uw object te komen tot een NEN 2580 meetrapport hanteren wij een bewezen werkmethodiek. Zo inventariseren we met u eerst of en welke informatie er over uw object aanwezig is. Belangrijk is bijvoorbeeld dat er plattegronden van uw object digitaal aanwezig zijn? Heeft u ze niet, dan scannen we ze eerst. Vervolgens is het van belang of er meerdere huurders aanwezig zijn.

 

RPS--NEN-2580-metingen-kantoren-woningen-scholen-woningcorporaties
RPS--NEN-2580-metingen-kantoren-woningen-scholen-woningcorporaties

Een NEN 2580 meetrapport

Een pand verhuren of verkopen?

Een pand verhuren of verkopen? Dan wilt u het aantal m² inzichtelijk hebben voor het huur of koopcontract. Als lid van Vereniging De Vierkante Meter en uit gesprekken met opdrachtgevers weten wij waar een NEN 2580 meetrapport aan moet voldoen. Zo helpen wij u aan een overzichtelijk en leesbaar meetrapport. Daarmee beschikt u over een scherpe visualisatie van de plattegrondtekeningen volgens de norm NTA 2581.

Bepalen verhuurbaar oppervlak

De verkregen informatie gebruiken we om op locatie te controleren. Daarna leveren we een nauwkeurig meetrapport type A op. Als de digitale tekeningen as-built zijn, kunt u kiezen voor een meetrapport type B. Daarbij controleren we de maten niet op locatie. Uiteraard gebeurt dat volledig geautomatiseerd, zodat u kunt vertrouwen op een nauwkeurige aanpak.

Een NEN 2580 meetrapport geeft u de juiste uitgangspunten voor:

 • Vaststellen huurprijs.
 • Berekening huurprijs van sociale woningen*
 • Huurprijsherzieningen (7:303 BW).
 • Taxeren van een gebouw.
 • Verdelen van servicekosten in multi-tenant situaties.
 • Toedelen gemeenschappelijke ruimte in multi-tenant situaties.
 • WOZ- en BAG-vraagstukken.

*De WOZ-waarde en de m2 tellen mee voor de berekeningen van het aantal punten.

Meer weten?

Vraag nu online een offerte aan voor uw NEN 2580 meetrapport. Onze NEN 2580 specialisten streven ernaar om u binnen 48-uur te voorzien van een offerte.

Uiteraard kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen om uw aanvraag met ons door te spreken.

Gerelateerd nieuws

09.05.19

RPS schaart zich bij beste aanbieders NEN2580-meetrapporten

RPS heeft het certificaat van ‘Erkenning voor Oppervlaktebepaling NEN2580 en NTA 2581’ ontvangen. Hiermee voldoet zij aan de meest strenge kwaliteitseisen voor het uitvoeren van vloeroppervlaktebepalingen van gebouwen in Nederland. Francois Zegvaard, projectleider tekening- en informatiemanagement bij RPS, toont zich…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
  Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?