Tekeningmanagement

Inmeten en opnemen van gebouwen tot het digitaliseren en up-to-date houden van uw (bouw) tekeningen.

Wilt u het rendement van uw vastgoed vergroten? Dan is goed tekeningmanagement essentieel. Voor het maken van beslissingen wilt u immers snel beschikken over de juiste en actuele informatie. Wij ondersteunen u bij het digitaal opzetten en up-to-date houden van uw tekeningenbestand. Zo blijft u in controle met uw vastgoed en heeft u alle pijlers in handen voor het beste resultaat.

George Verheijen

Tekeningmanagement

Stappen in tekeningenbeheer

Uw organisatie kan snel effectieve stappen maken met tekeningenbeheer. Vaak zijn tekeningen nog niet helemaal gedigitaliseerd of liggen ze verspreid over verschillende fysieke locaties. Onze dienstverlening varieert van het inmeten en opnemen van gebouwen tot het digitaliseren en up-to-date houden van uw (bouw) tekeningen.

Digitaliseren tekeningen

Wij digitaliseren al uw tekeningen volgens een tekenprotocol en zetten uw tekeningenbestand deskundig op. Dit doen we met moderne CAD software en deskundige tekenaars. Daarmee blijven uw tekeningen in professionele handen en houdt u controle op de verwerking van de mutaties in de diverse tekeningen.

Overzichtelijke meetstaat

Wilt een pand verhuren of verkopen? Dan wilt u het aantal m² inzichtelijk hebben voor het huur of koopcontract. Als lid van Vereniging De Vierkante Meter en uit gesprekken met opdrachtgevers weten wij waar een NEN 2580 meetrapport (conform de NTA 2581 norm) aan moet voldoen. Zo helpen wij u aan een overzichtelijk en leesbaar meetcertificaat met een scherpe visualisatie van de plattegrondtekeningen.

Overige diensten

Bij het beheren en actualiseren van uw tekeningbestand komen ook andere disciplines en tekeningsoorten aan de orde. Wij ondersteunen u bij:

Meer weten over tekeningmanagement?

Benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van tekeningmanagement? Bekijk onze folder of neem direct contact met ons op.

Tekening- en Informatiemanagement

Subdiensten

NEN 1414 ontruimingsplattegronden

Voor ontruimingsplattegronden en vluchtplannen zijn plattegronden, met daarop de vluchtroutes en brandpreventiesymbolen noodzakelijk voor het snel kunnen vluchten bij calamiteiten. RPS heeft een methode ontwikkeld om gestandaardiseerde symbolen toe te voegen aan bestaande AutoCAD tekeningen.

Scannen en Digitaliseren

Technisch tekenwerk geeft een visueel overzicht van uw huisvesting voor wat betreft bouwkundig en installatietechnisch beheer. RPS vervaardigt in AutoCAD o.a. beheertekeningen voor sprinklerinstallaties, rioleringsinstallaties en elektrotechnische installaties. Voor al deze tekeningen wordt de bouwkundige tekening als onderlegger gebruikt.

NEN 2580 meetcertificaten

Een pand verhuren of verkopen? Dan wilt u het aantal m² inzichtelijk hebben voor het huur of koopcontract. Als lid van Vereniging De Vierkante Meter en uit gesprekken met opdrachtgevers weten wij waar een NEN 2580 meetrapport aan moet voldoen. Zo helpen wij u aan een overzichtelijk en leesbaar meetrapport. Daarmee beschikt u over een scherpe visualisatie van de plattegrondtekeningen volgens de norm NTA 2581.
RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk ons Privacy en Cookiebeleid.