Tekeningmanagement

Wilt u het rendement van uw vastgoed vergroten? Dan is goed tekeningmanagement essentieel. Voor het maken van beslissingen wilt u immers snel beschikken over de juiste en actuele informatie. Wij ondersteunen u bij het digitaal opzetten en up-to-date houden van uw tekeningenbestand. Zo blijft u in controle met uw vastgoed en heeft u alle pijlers in handen voor het beste resultaat.

Stappen in tekeningenbeheer
Uw organisatie kan snel effectieve stappen maken met tekeningenbeheer. Vaak zijn tekeningen nog niet helemaal gedigitaliseerd of liggen ze verspreid over verschillende fysieke locaties. Onze dienstverlening varieert van het inmeten en opnemen van gebouwen tot het digitaliseren en up-to-date houden van uw (bouw) tekeningen.

Digitaliseren tekeningen
Wij digitaliseren al uw tekeningen volgens een tekenprotocol en zetten uw tekeningenbestand deskundig op. Dit doen we met moderne CAD software en deskundige tekenaars. Daarmee blijven uw tekeningen in professionele handen en houdt u controle op de verwerking van de mutaties in de diverse tekeningen.

Overzichtelijke meetstaat
Wilt een pand verhuren of verkopen? Dan wilt u het aantal m² inzichtelijk hebben voor het huur of koopcontract. Als lid van Vereniging De Vierkante Meter en uit gesprekken met opdrachtgevers weten wij waar een NEN 2580 meetrapport (conform de NTA 2581 norm) aan moet voldoen. Zo helpen wij u aan een overzichtelijk en leesbaar meetcertificaat met een scherpe visualisatie van de plattegrondtekeningen.

Overige diensten
Bij het beheren en actualiseren van uw tekeningbestand komen ook andere disciplines en tekeningsoorten aan de orde. Wij ondersteunen u bij:

DOWNLOADS

BIM-model als basis voor uw MJOP

Technisch tekenwerk geeft een visueel overzicht van uw huisvesting voor wat betreft bouwkundig en installatietechnisch beheer. RPS vervaardigt in AutoCAD o.a. beheertekeningen voor sprinklerinstallaties, rioleringsinstallaties en elektrotechnische installaties. Voor al deze tekeningen wordt de bouwkundige tekening als onderlegger gebruikt.

> Scannen en Digitaliseren

Een pand verhuren of verkopen? Dan wilt u het aantal m² inzichtelijk hebben voor het huur of koopcontract. Als lid van Vereniging De Vierkante Meter en uit gesprekken met opdrachtgevers weten wij waar een NEN 2580 meetrapport aan moet voldoen. Zo helpen wij u aan een overzichtelijk en leesbaar meetrapport. Daarmee beschikt u over een scherpe visualisatie van de plattegrondtekeningen volgens de norm NTA 2581.

> NEN 2580

Voor ontruimingsplannen en vluchtplannen zijn plattegronden, met daarop de vluchtroutes en brandpreventiesymbolen noodzakelijk voor het snel kunnen vluchten bij calamiteiten. RPS heeft een methode ontwikkeld om gestandaardiseerde symbolen toe te voegen aan bestaande AutoCAD tekeningen.

> Ontruimingsplan

TEKENINGMANAGEMENT