Vastgoed beheer en onderhoud voor Scholen

Welke school wil haar leerlingen nu geen veilige omgeving en optimale leerervaring bieden? Met een goed onderhouden schoolgebouw bent u alvast op de goede weg. Daarom is het voor scholen belangrijk om gebruik te maken van effectief onderhoudsmanagement. Hiermee werkt u kostenbesparend toe naar veilige, duurzame en toekomstbestendige scholen.

Om bijvoorbeeld verduurzaming en onderhoud te structureren is het essentieel om gebruik te maken van effectief onderhoudsmanagement. Het speelveld van asset- en onderhoudsmanagement is door principes van de NEN ISO 55001 toe te passen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Het bestuur heeft tijdens dit proces overzicht en controle over de lopende processen. Zo ontstaat er een samenwerking naar frisse en toekomstbestendige gebouwen voor het onderwijs.

Efficiënt assetmanagement van scholen (driehoek strategisch, tactisch en operationeel)

Onze adviseurs werken samen met u op strategisch, tactisch en/of operationeel niveau zo wordt een verduurzamingsopgave en het onderhoudsmanagement gestructureerd. De kans op achterstallig of onvoorzien onderhoud wordt geminimaliseerd. Met als gevolg dat uw gestelde doelstellingen op een kosten efficiënte manier worden behaald.

Op strategisch niveau wordt ondersteund bij het in kaart brengen van de staat van de scholenportefeuille. De verzamelende inzichten bieden een concrete basis bij het opstellen van gedegen aanpak voor het onderhoudsmanagement van de schoolpanden. Dit gebeurt in samenspraak om zo in lijn te blijven van de missie en visie van de school.

RPS ondersteunt op tactische niveau bij het inkopen van marktpartijen en het verzorgen van aanbestedingen (indien daar sprake van is). Door onze jarenlange ervaring en expertise is het selecteren van de juiste partners en het opstellen van duidelijke contracten voor u geen zorg meer. U krijgt hiermee een gestroomlijnd inkoopproces en werkt aan een transparante samenwerking met externe partijen.

Door op operationeel niveau pragmatische beslissingen te nemen wordt er efficiënter omgegaan met de gebouwen. Denk hierbij aan renoveren in plaats van vervangen (volgens het MJOP). Dit bespaard geld en verlengd de levensduur. Bovendien zijn wij in staat om het juiste mandaat te verkrijgen voor het onderhoud, samen te werken en gestroomlijnde procedures te volgen. Dit voorkomt onvoorziene beslissingen en dure reparaties.

samen toewerken naar frisse scholen

Ervaren adviseurs voor uw uitdagingen

RPS heeft adviseurs in dienst voor alle verschillende vastgoed uitdagingen. Hiermee is de nodige expertise en ervaring aanwezig om u van passende oplossingen en toekomstige bestendige plannen te voorzien. Het schakelen tussen de verschillende disciplines zorgt voor korte lijnen. Enkele van deze disciplines zijn:

Verduurzamen van schoolpanden
Verduurzamen van schoolpanden

Welke resultaten kunt u behalen met efficiënt assetmanagement?

  • Kostenbesparing: Een gestructureerde aanpak minimaliseert de kans op onverwacht onderhoud en levert u kostenbesparing bij bijvoorbeeld renovatie of afwerking.
  • Verduurzaming: door onze expertise in verduurzaming kunnen we u helpen bij het verminderen van energieverbruik, het implementeren van milieuvriendelijke oplossingen en het streven naar een groenere toekomst voor uw school.
  • Verlengde levensduur: dankzij een gedetailleerde conditiemetingen en geoptimaliseerde onderhoudsplannen kunt u de levensduur van uw schoolgebouwen verlengen. Door proactief onderhoud kunnen potentiële problemen tijdig worden aangepakt, waardoor grotere en kostbaardere reparaties in de toekomst worden voorkomen.
  • Efficiënt onderhoud: expertise in onderhoudsmanagement stelt u in staat om uw onderhoudsprocessen te optimaliseren en te stroomlijnen. Dit leidt tot een efficiëntere uitvoering van dagelijks onderhoud, minimalisering van operationele verstoringen en verbeterde planning en coördinatie van onderhoudsactiviteiten.
  • Kwaliteitswaarborging: door onze ervaring in aanbestedingen en inkopen kunt u vertrouwen op hoogwaardige diensten en een professionele uitvoering van het onderhoud.

Neem contact op

Maak vrijblijvend kennis met een van onze adviseurs om uw uitdagingen te bespreken.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?