NEN 2767 conditiemeting

Een uniforme vastlegging van de conditie van bouw- en installatiedelen is het fundament voor planmatig beheer en onderhoud van uw vastgoed. Steeds meer wordt dit gedaan met NEN 2767 “Conditiemeting van bouw- en installatiedelen” waarbij tevens de mogelijke risicovolle effecten van gebreken in beeld wordt gebracht. Het geheel geeft inzicht in maatregelen en kosten voor de korte en lange termijn in meerjarenonderhoudsplannen.

NEN 2767 Conditiemeting

De conditiemeting en risicobeoordeling vindt plaats op basis van het kwalificeren en kwantificeren van gebreken aan bouw- en installatiedelen. Bij het vaststellen van de conditiescores wordt gebruik gemaakt van de onderstaande kenmerken van gebreken conform de NEN 2767 deel 1 en 2:

  • ernst klasse, mate waarin het gebrek van invloed is op het functioneren van het bouw- en installatiedeel.
  • intensiteit, indicator die aangeeft in welk stadium van ontwikkeling het gebrek zich bevindt.
  • omvang, hoeveelheid waarin het gebrek zich manifesteert ten opzichte van de totale beschouwde hoeveelheid van het bouw- of installatiedeel.

Organisatie specifiek risicobeoordeling

Bij toepassing van de NEN 2767 conditiemeting worden ook de effecten van gebreken voor organisatie specifieke risico’s in beeld gebracht. Hiermee worden de mogelijke gevolgen van het eventueel niet oplossen van de aangetroffen gebreken aangegeven. Samen met de conditiescore vormen de risico’s de basis voor de formulering van gewenste onderhoudsniveaus.

Meerjarenonderhoudsplannen

Deze op locatie verzamelde informatie is, in relatie tot het gewenste conditie en risico acceptatieprofiel (onderhoudsniveau) , input voor de op te stellen jaar- en meerjarenplanning van onderhoudsmaatregelen en kosten. Hierdoor heeft u als vastgoedeigenaar een objectief en verifieerbaar inzicht en kunt u keuzes maken en de uitvoering van onderhoud  budgetteren en prioriteren.

organisatie specifiek risico beoordeling 2
organisatie specifiek risico beoordeling 2

Dienstverlening RPS

RPS beschikt over een team van goed opgeleide en NEN 2767 gecertificeerde ervaren inspecteurs voor de uitvoering van inventarisaties en inspecties en adviseurs voor het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen.

Dit doen wij voor diverse soorten vastgoed zoals bijvoorbeeld; woningen, winkels, kantoren, zorg- en opleidingsgebouwen, productieomgevingen, terreinen, enzovoort.

Naast het uitvoeren van NEN 2767 inspecties en opstellen  meerjarenonderhoudplanningen, adviseren wij u graag over het implementeren en/ of de toepassing van de methodiek en werkwijze binnen uw organisatie. In samenwerking met NEN trainingen kunnen wij bij u een maatwerkbedrijfstrainingen verzorgen. Ook kunnen wij u helpen met een juiste toepassing van de methodiek in prestatiecontracten.

RPS is daarnaast ook hoofdocent van de leergang NEN 2767 van NEN Trainingen, neemt deel aan de NEN 2767 Normcommissie en is vertegenwoordigd in het bestuur van Stichting COMOG Examens Vastgoed.

Gerelateerde Diensten

Gerelateerd nieuws

15.06.20

RPS neemt vastgoed gemeente Utrecht onder de loep

De gemeente Utrecht heeft voor haar vastgoedportefeuille een tweejarige raamovereenkomst met RPS gesloten voor dienstverlening op het gebied van  NEN2767, MJOP, NEN2580 en EPA-U. Een uitdagende opdracht met bijzondere (rijks)monumenten, omlijst met een ambitieuze duurzaamheidsopgave. Inzicht in vastgoed Onder de…

14.04.22

Strategische labels als vliegwiel voor vastgoedbeheer

Waterschappen beschikken over een aanzienlijke vastgoedportefeuille. Hoe maak je dan de juiste beheerkeuzes als het gaat om onderhoud, veiligheid en duurzaamheid? Waterschap Hollandse Delta vond met RPS het antwoord in het strategisch labelen van deze thema’s. Senior gebouwbeheerder Wesley Allijn…

24.05.23

‘Wat je niet kent, zie je niet’

Het Goudse Weeshuis is mede door haar markante verleden een van de bijzonderste en mooiste gebouwen van Gouda. Geen wonder dat Alphons van Dam, senior vastgoedadviseur en -inspecteur bij RPS, met volle teugen geniet als hij in opdracht van vastgoedontwikkelaar…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?