Riolering en stedelijk water

Het klimaat in Nederland verandert: buien zijn korter en heviger. Dit heeft gevolgen voor de afvoer van regenwater binnen stedelijk gebied. Onze specialisten ondersteunen u met maatwerkoplossingen bij het bergen en afvoeren van regenwater. Op een veilige, doeltreffende en gezonde manier.

Watersysteem in beeld

Heeft u te maken met een bestaand en deels verouderd rioolstelsel, of bent u bezig met het inrichten van een nieuw gebied? Dan wilt u voorkomen dat de afvoer van regen- en afvalwater tot overlast leidt. Maar waar begint u? Een goed beeld van uw stedelijk watersysteem en de afstroming van het regenwater vormt de basis voor een optimale inzet.

Scherpe inventarisatie

Onze adviseurs brengen uw stedelijk watersysteem in kaart. Kennis en praktijkervaring staan garant om hydraulische knelpunten snel boven tafel te krijgen. U krijgt zo snel inzicht waar de prioriteiten liggen en hoe deze opgelost kunnen worden. Met een robuust en duurzaam watersysteem beperken wij de risico’s van water op straat bij extremen buien. Hiermee houdt u zowel de investerings- als onderhoudskosten binnen de perken.

rps-riolering-en-stedelijk-water-2
rps-riolering-en-stedelijk-water-2

Samenspel

Onze specialisten weten wat vereist is om het bovengrondse en ondergrondse systeem optimaal op elkaar te laten aansluiten. Dat is een complex samenspel. Dient u uw rioolafvoer/ berging te vergroten? Is de tijdelijke bergingscapaciteit van de straten groot genoeg? Is (tijdelijk) bergen op een maaiveld een optie? Wij helpen u bij het maken van de juiste en toekomstbestendige keuzes door:

  • Het zoeken naar mogelijke locaties
  • Controleren en berekenen van de juiste inzet
  • Toetsen en optimaliseren van het ontwerp
  • Het verwerken in een integraal plan

Gerelateerd nieuws

15.05.19

Grip op grondwaterstanden

  Van wateroverlast tot hittestress. De klimaatverandering laat ook de gemeente Utrecht niet onberoerd. Met 200 meetsensoren door de stad krijgen én houden zij met RPS grip op de grondwaterstanden. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Julia Donker, hoofd stedelijk…

17.04.20

Asbesthoudende kit gresriool saneren in risicoklasse 1?

Steeds meer projecten liggen stil na de vondst van asbesthoudende kit tussen rioolbuizen van gres. Maar hoe hoog zijn de risico’s nu echt? Validatieonderzoek van RPS wijst uit dat sanering niet meer in de hogere risicoklasse hoeft te gebeuren. Goed…

25.05.21

Als elke druppel telt

Hoe zorg je ervoor dat je regio niet alleen klimaatbestendiger, maar ook mooier en leefbaarder wordt? Vraag het aan José Kooi van het Hoogheemraadschap van Delfland en Bo Schreur van RPS. Met een slimme netwerkaanpak zetten zij bewoner, bedrijf en…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?