Constructieve waterbouw

Water is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Dat vraagt om een professionele benadering waarbij veiligheid voorop staat. Als civiel ingenieurs werken wij aan waterbouwkundige kunstwerken die ons land beschermen tegen overstromingen en uw inwoners veilig stellen. Voor overheidsinstanties, zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeenten, maar ook voor aannemers.

Zijn uw waterbouwkundige kunstwerken aan vervanging toe? Is er onderhoud nodig? Of wilt u een nieuwe constructie in of aan het water realiseren? RPS heeft de disciplines in huis om u daarin te begeleiden. Van de opstelling van het programma van eisen, het ontwerp en contractering tot en met de uitvoeringsbegeleiding, inspectie en het onderhoud. Zo sluiten alle aspecten van het bouwproces naadloos op elkaar aan. Dat zorgt voor een integrale aanpak en optimaal eindresultaat.

Ontwerpproces

Een waterbouwkundig kunstwerk vereist een heldere definitie van de eisen en juiste vaststelling van de uitgangspunten. Wij ondersteunen u vanaf de formulering tot en met de toetsing. U bent er dus zeker van dat het ontwerp dat wij maken en/of beoordelen inspeelt op uw wensen. Om de nauwkeurigheid van de resultaten te bevorderen en rekenprocessen te versnellen maken we gebruik van softwarepakketten en moderne technieken.

Uitvoeringsbegeleiding

Ook tijdens de uitvoeringsfase blijven wij betrokken bij uw project. Bijvoorbeeld als het gaat om directievoering en het toezicht bij werkbestekken. Daarnaast toetsen wij de aannemer bij UAV gc-contracten. Alles staat in het teken van het waarborgen van kwaliteit en een gedegen bouwwerk.

Eén aanspreekpunt

Tijdens het project willen we met u snel kunnen inspelen op ontwikkelingen. Ook is het van belang dat u up-to-date bent en blijft over de voortgang in het proces. Daarom heeft u bij ons altijd één aanspreekpunt. Zo werken we met open en korte communicatielijnen naar het gewenste eindresultaat.

RPS_constructieve-waterbouw-4
RPS_constructieve-waterbouw-4

Ontwerp & realisatie

Wij ontwerpen en realiseren diverse waterbouwkundige constructies, uitgevoerd in staal, kunststof, hout en beton.

 • Kademuren (damwanden, blokkenwanden, diepwanden)
 • Sluizen (schut-, spui-, inlaat-, uitwaterings-, keersluizen)
 • Stuwen en overlaten
 • Gemalen
 • Golfbrekers
 • Oever- en bodembescherming (steenbekledingen, blokkenmatten)
 • Aanmeervoorzieningen, (drijvende) steigers, mooring dolphins)
 • Jachthavens- en laad-en-los inrichtingen
 • Dukdalven en drijframen
 • Duikers, sifons, aquaducten

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
  Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?