RPS ondersteunt Stedin bij nieuwe energie Drechtsteden

Netbeheer investeert 30 miljoen in nieuw elektriciteitsnet waarvoor RPS de tracé-engineering uitvoerde.

  • |

Netbeheerder Stedin gaat de komende drie jaar nieuwe elektriciteitsnetten aanleggen in Dordrecht en Zwijndrecht. Hiermee wordt de leveringszekerheid vergroot en is er ook in de toekomst voldoende capaciteit als klanten in toenemende mate elektriciteit gaan terugleveren. RPS heeft met het uitvoeren van de tracé-engineering een belangrijke rol gespeeld in het voorbereidingstraject.

Ondergrondse hoogspanningsverbindingen
Stedin investeert 31 miljoen euro in het aanleggen van drie nieuwe ondergrondse hoogspanningsverbindingen en een nieuw verdeelstation op de Oranjelaan in Dordrecht. Vanwege de nieuwe verbindingen zijn ook moderniseringen en aanpassingen aan de elektriciteitstations van Stedin nodig. Daarom bouwt de netbeheerder een gloednieuw 50/13 kiloVolt station op het bestaande terrein aan de Oranjelaan.

Energie terugleveren
Klanten stellen steeds meer eisen aan hun energievoorziening. De nieuwe kabels, stations en vervangingen van het net zijn zo geconstrueerd dat ze decennialang meegaan.
Consumenten en bedrijven kunnen zo ongestoord energie afnemen en terugleveren.

Trots
“Volgend jaar hopen we de grote boring onder de Merwedebrug uitvoeringsgereed te kunnen maken voor de verbinding tussen Dordrecht en Zwijndrecht”, zegt Jan Peter Tipker, teamleider Kabels en Leidingen van RPS. “Tot nu toe zijn we als RPS trots dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan de tracé-engineering, vergunningen en bijbehorende werkzaamheden.”

Op de hoogte blijven van onze werkzaamheden?
Meld u nu aan en ontvang twee keer per jaar ons magazine boordevol verhalen.

Magazine aanvragen