Over ons

Dit is ons verhaal

RPS werd opgericht in 1970 als Rural Planning Services. Wij zijn een wereldwijde zakelijke dienstverlener, toonaangevend op het gebied van inspecteren, analyseren en adviseren van de bebouwde en landelijke omgeving, met ruim 5.000 specialisten.

Wereldwijd zijn we actief in zes sectoren: vastgoed, energie, vervoer, water, hulpbronnen en defensie en overheidsdiensten.  Onze dienstverlening is daarbij ingedeeld in twaalf clusters: project- en programmamanagement, ontwerp en ontwikkeling, waterbeheer, omgeving, managementadviesdiensten, exploitatie en ontwikkeling, planning en vergunningen, gezondheid en veiligheid, zee- en kustwerken, laboratoria, training en communicatie en creatieve diensten.

We zetten ons in voor onze klanten en met diepgaande expertise lossen we relevante problemen op door ze inzichtelijk te maken.

Wij definiëren, ontwerpen en leiden projecten

Met vestigingen in 125 landen op 6 continenten definiëren, ontwerpen en leiden wij projecten die gemeenschappelijke waarde creëren voor een complexe, verstedelijkte wereld met een schaarste aan hulpbronnen.

RPS-robot-plotter-rijk-wandel.

RPS in Nederland

RPS werkt in Nederland met ruim 400 professionals aan een betere leefomgeving. Dit doen we vanuit de vestigingen in Breda, Delft, Utrecht en Zwolle.

Constante groei sinds 1997

RPS is sinds 1997 actief in Nederland door de overname van BAK Nederland. De organisatie is zowel zelfstandig gegroeid als door de overname van bedrijven, zoals Ascor (2001), Ingenieursbureau BCC (2004) en Kraan Consulting (2008). In 2011 hebben we een samenvoeging van de onderdelen doorgevoerd tot twee bedrijven. RPS advies- en ingenieursbureau en RPS analyse bv waarin de laboratorium activiteiten zijn ondergebracht.