Krijg grip op werkstress

Pak werkstress aan!

In de moderne arbeidsmarkt staan werkgevers en werknemers onder toenemende (werk)druk. Veel bedrijven zoeken naar een manier om dit effectief te verminderen. Tegelijkertijd voelt werkdruk voor iedereen anders, wat het complex maakt. Maar hoe beïnvloedt dit de veiligheid en productiviteit? Samen met Sierd Nutma, ex-commando en elite scherpschutter van de Special Forces, onder meer bekend van Kamp Koningsbrugge, duiken we dieper in dit thema. Meld je daarom snel aan voor de Veiligheidsdag die geheel in het teken staat van ‘werkstress’.

Datum en tijd: 14 november 2023 12:30 – 17:30
Locatie: KNVB Campus te Zeist

 

Waarom focussen op werkdruk?

Werkdruk ontstaat wanneer de taken aan een eis niet meer in evenwicht zijn met wat een medewerker aankan. Helaas is werkdruk anno 2023 de nieuwe realiteit waarmee we om moeten leren gaan. Niet voor niets blijkt uit recent UWV-onderzoek dat bijna alle bedrijven een stijgende werkdruk voorzien. Het komt dus ook voor in onze gezamenlijke projectketen. Denk aan:

  • Toezeggingen doen voor haast onhaalbare projecten want “de klant is koning”.
  • Vermijden van gesprekken over opleverdata uit angst een opdracht te missen.
  • Koste wat kost een klus afmaken om contractuele boetes te vermijden.

KNVB Campus banner RPS veiligheidsdag 2023

Wat staat er op de agenda?

Voor de Veiligheidsdag hebben we een inhoudelijk programma rondom werkdruk opgesteld. Centraal staat een lezing en workshops door Sierd Nutma. Zo hopen we tijdens deze dag een platform te bieden om samen de uitdagingen van werkdruk onder de loep te nemen. Meer concreet zul je hiermee nieuwe inzichten krijgen en ervaringen delen voor een prettigere en gezondere werksituatie. Iedereen is welkom. Pak jij die kans met beide handen aan? Schrijf je dan snel in.

Programmaoverzicht

12:30 – 13:00 Inloop
13:00 – 13:30 Lunch
13:30 – 14:00 Lezing door Sierd
14:00 – 16:30 Workshops met Sierd
16:30 – 17:00 Borrel in de Sportsbar

Wie is Sierd?

Sierd Nutma als spreker bij veiligheidsdag RPS

Bekend van Kamp van Koningsbrugge, voormalig commando en Special Forces scherpschutter. Met avonturen als een solo fietstocht door Siberië en een marathon op de Noordpool, traint hij nu professionals in mentale veerkracht en het omgaan met werkdruk.

Sierd’s heldere boodschap: een derde van de werknemers ervaart hoge werkdruk en de urgentie om dit aan te pakken is groter dan ooit.

 

 

Kom jij ook?

We hebben plek voor 40 personen dus wees er snel bij.
Meld je aan via onderstaand formulier en wij zien elkaar op 14 november!