Webinar

Hoe creëer je een meetplan voor
onderzoek naar chroom-6 en DME?

 

In tijden van thuiswerken bieden we u op 9 juli 2020 gratis een online training aan. Aan de hand van een praktijkcasus stelt arbeidshygiënist Arné Oerlemans met u een meetplan op voor het zelfstandig uitvoeren van blootstellingsonderzoek naar chroom-6 en dieselmotoremissie.

Wat leert u?

 • Bepalen doelstellingen van luchtmetingen en meetstrategie
 • Welke meetmethoden beschikbaar zijn voor verrichten monsternames
 • Opstellen van een gefundeerd meetplan voor het uitvoeren van luchtmetingen

In de praktijk

Na de theorie brengen we het opstellen van een meetplan in de praktijk. Welke grenswaarden voor chroom-6 en dieselmotoremissie hanteert u bijvoorbeeld in uw onderzoek?  En welk aantal metingen voert u uit? U krijgt de antwoorden aan de hand van een praktijkcasus over luchtmetingen naar chroom-6 en dieselmotoremissie.

Voor wie?

 • Arbocoördinatoren
 • HSE-coördinatoren
 • KAM-medewerkers
 • Overige arbodeskundigen

Datum

Er vinden op 9 juli 2020 twee online trainingen plaats met twee verschillende casussen. U kunt zich voor één of voor beide trainingen inschrijven.

Chroom-6:  11:00 – 12:00 uur
Dieselmotoremissie:  14.00 – 15.00 uur

Over de docent

Arbeidshygiënist Arné Oerlemans, MSc, is gespecialiseerd in arbeid, milieu, gezondheid en toxicologie. Hij heeft een breed track record opgebouwd als het gaat om de blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Zo werkte onder meer bij Amphia Ziekenhuis en Radboudumc. Daarnaast voerde hij voor TNO een onderzoek uit naar de blootstelling aan nanodeeltjes. Ook verrichtte hij promotieonderzoek naar biologische monitoring bestrijdingsmiddelen.

Meld u direct aan

  Keuze *:
  Casus beroepsmatige blootstelling dieselmotoremissieCasus beroepsmatige blootstelling chroom (VI)

  Meer informatie

  Heeft uw vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@rps.nl.