Asbestanalyse

Treft u asbest aan in (water)bodem, lucht, puin, materialen, bouw- of sloopafval? Onze ervaren analisten en (mobiele) laboratoria staan 24 uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar. De asbestanalyses en risicobeoordelingen doen wij conform de geldende normen.

Asbest risico’s inschatten

Om te kunnen constateren of een materiaal asbesthoudend is of niet, is het nemen en analyseren van een materiaalmonster noodzakelijk. Onze geaccrediteerde laboratoria kunnen u met zekerheid zeggen of materialen asbest bevatten en welk type asbest het is. Dankzij deze informatie kunnen de risico’s goed worden ingeschat en kan worden bepaald of het asbesthoudende materiaal verwijderd moet worden.

Snelle asbestanalyses op locatie

Om snel uitsluitsel te kunnen geven, maken de asbestlaboranten van RPS gebruik van mobiele laboratoria. Dit type asbestlaboratorium kunnen wij overal in het land inzetten. Uiteraard zijn ook deze mobiele laboratoria uitgerust met alle benodigde apparatuur voor monstername en asbestanalyse. Mocht blijken dat er toch een uitgebreidere analyse noodzakelijk is, bijvoorbeeld door middel van scanning Elektronen Microscopie dan kunnen wij dit in één van onze vaste laboratoria locaties voor u uitvoeren.

Korte doorlooptijd

Bij RPS bent u verzekerd van korte doorlooptijden en flexibiliteit. Daarbij streven we naar de hoogste kwaliteitsnorm met dubbele controles. Bij het monsteraanbod voldoen we snel aan de vraag en leveren we direct een rapportage aan. Via de online MyResults-applicatie bekijkt u de resultaten op het moment dat het u het beste uitkomt. Ook kunt u via MyResults digitaal opdracht verstrekken, uw analysecertificaat afdrukken en data exporteren naar uw eigen systeem.

Asbest monster nauwkeurig analysersn
Asbest monster nauwkeurig analysersn

24-uurs calamiteitendienst asbest

Bij calamiteiten en incidenten kunt u ook bij ons terecht. Hiervoor participeren onze analisten in de 24-uurs calamiteitendienst. Met dertig steunpunten door heel het land zijn we binnen uw regio snel ter plaatse. Neem voor calamiteiten en spoedanalyses direct contact op via telefoonnummer 0880 23 57 00.

Wilt u bij analyses voor risicobeoordeling (NEN 2991) direct op locatie weten waar u aan toe bent? Informeer naar de mogelijkheden voor de innovatieve mobiele elektronenmicroscopie (SEM/EDX).

Michiel Hillemans - Commercieel manager

‘Treft u asbest aan in (water)bodem, lucht, puin, materialen, bouw- of sloopafval? Onze ervaren analisten en (mobiele) laboratoria staan 24 uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar.’

Gerelateerd nieuws

24.11.20

België zet Nederlandse asbestlabs aan het werk

Belgische opdrachtgevers kijken voor het laten uitvoeren van asbestanalyses in lucht, materiaal en bodem steeds meer over de landsgrenzen heen. Teamleider asbestlaboratorium Joeri Hoppenbrouwers heeft er volop mee te maken. Hoe ervaart hij de verschillen in cultuur, aanpak en wetgeving?…

26.11.20

‘Nederlandse asbestanalyse is snel en flexibel’

De Nederlandse asbestlaboratoria werken gestaag door om aan de vraag van Belgische klanten te voldoen. Hoe verloopt deze samenwerking vanuit het perspectief van de Vlaming? We gaan erover in gesprek met onafhankelijk asbestdeskundige Rudi Boels van astbestonline.be, die reeds jaren…

06.11.19

Asbestsanering Paleis Het Loo: uitdagende klus

Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Door veranderende behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor een grootscheepse renovatie en uitbreiding. Maar een historisch paleis strippen en het asbest daaruit verwijderen, is andere…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?