Asbestanalyse

Treft u asbest aan in (water)bodem, lucht, puin, materialen, bouw- of sloopafval? Onze ervaren analisten en (mobiele) laboratoria staan 24 uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar. De asbestanalyses en risicobeoordelingen doen wij conform de geldende normen.

Asbest risico’s inschatten

Om te kunnen constateren of een materiaal asbesthoudend is of niet, is het nemen en analyseren van een materiaalmonster noodzakelijk. Onze geaccrediteerde laboratoria kunnen u met zekerheid zeggen of materialen asbest bevatten en welk type asbest het is. Dankzij deze informatie kunnen de risico’s goed worden ingeschat en kan worden bepaald of het asbesthoudende materiaal verwijderd moet worden.

Snelle asbestanalyses op locatie

Om snel uitsluitsel te kunnen geven, maken de asbestlaboranten van RPS gebruik van mobiele laboratoria. Dit type asbestlaboratorium kunnen wij overal in het land inzetten. Uiteraard zijn ook deze mobiele laboratoria uitgerust met alle benodigde apparatuur voor monstername en asbestanalyse. Mocht blijken dat er toch een uitgebreidere analyse noodzakelijk is, bijvoorbeeld door middel van scanning Elektronen Microscopie dan kunnen wij dit in één van onze vaste laboratoria locaties voor u uitvoeren.

Korte doorlooptijd

Bij RPS bent u verzekerd van korte doorlooptijden en flexibiliteit. Daarbij streven we naar de hoogste kwaliteitsnorm met dubbele controles. Bij het monsteraanbod voldoen we snel aan de vraag en leveren we direct een rapportage aan. Via de online MyResults-applicatie bekijkt u de resultaten op het moment dat het u het beste uitkomt. Ook kunt u via MyResults digitaal opdracht verstrekken, uw analysecertificaat afdrukken en data exporteren naar uw eigen systeem.

RPS-asbest-analyse---asbest-laboratorium
RPS-asbest-analyse---asbest-laboratorium

24-uurs calamiteitendienst

Bij calamiteiten en incidenten kunt u ook bij ons terecht. Hiervoor participeren onze analisten in de 24-uurs calamiteitendienst. Met dertig steunpunten door heel het land zijn we binnen uw regio snel ter plaatse. Neem voor calamiteiten en spoedanalyses direct contact op via telefoonnummer 0880 23 57 00.

Wilt u bij analyses voor risicobeoordeling (NEN 2991) direct op locatie weten waar u aan toe bent? Informeer naar de mogelijkheden voor de innovatieve mobiele elektronenmicroscopie (SEM/EDX).

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
    * zijn verplichte velden

    Victor van der Hoeven - Operationeel Directeur

    ‘Treft u asbest aan in (water)bodem, lucht, puin, materialen, bouw- of sloopafval? Onze ervaren analisten en (mobiele) laboratoria staan 24 uur per dag, zeven dagen per week voor u klaar.’

    RPS-Victor-van-der-Hoeven---Operationeel-Directeur-2