Brandveiligheid

Beperk de kans op calamiteiten met bewezen onafhankelijke toetsing.

Een brand kan grote gevolgen hebben voor mens en omgeving. Daarom wilt u zeker weten of uw vastgoed brandveilig is. Wanneer heeft u voor het laatst gecheckt of uw pand voldoet aan de huidige brandveiligheidseisen? Met een onafhankelijke en deskundige toetsing geven we gebouweigenaren en gebruikers direct uitsluitsel. Zo beperkt u de kans op calamiteiten en voorkomt u imagoschade.

Nelius Arends

Brandveiligheid

Preventieve aanpak

Het volgen van regels is niet genoeg om uw pand brandveilig te houden. Wie brand wil voorkomen, moet in scenario’s denken. Daarom toetsen we uw huisvesting niet alleen preventief aan de huidige brandveiligheidseisen. Ook brengen we noodzakelijke aanpassingen in beeld. Bijvoorbeeld als het gaat om de aanpak van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten. Een goede samenhang tussen techniek en gedrag zorgt voor de beste resultaten.

Concrete aanbevelingen

In het inventarisatietraject maken we gebruik van een brandveiligheidsinspectiescan. Een unieke tool die we met de markt ontwikkelden. Want wie zet binnen uw organisatie de lijnen uit? Hoe maak je de veiligheidsrisico’s beheersbaar? Bij wie liggen de verantwoordelijkheden? En is uw gebouw brandveilig als het aan alle eisen voldoet? In een stappenplan helpen we u bij het beter organiseren van uw brandveiligheid.

Verder dan de norm

Voor bestaande bouw zijn de minimum voorschriften van lager veiligheidsniveau dan voor nieuwbouw. Uiteraard toetsen we uw gebouw op de wettelijke ondergrens. Maar we hanteren altijd het wettelijk kader voor nieuwbouw bij inspecties. Dit vergt voor u geen extra investering, maar geeft u wel extra inzicht in het brandveiligheidsniveau van uw gebouw.

Uitvoeringsbegeleiding

RPS heeft ervaren projectleiders in dienst om u te ondersteunen bij de uitvoering. Op basis van voorgestelde verbeteringsmaatregelen helpen we u bij de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van werkzaamheden. We zorgen dat de aannemer de werkzaamheden volgens afspraak uitvoert en u op de hoogte blijft van de vorderingen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienst; brandveiligheid? Bekijk dan snel de folder of neem vrijblijvend contact met ons op. 

RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk onze disclaimer.