Brandveiligheid

Een brand kan grote gevolgen hebben voor mens en omgeving. Daarom wilt u zeker weten of uw vastgoed brandveilig is. Wanneer heeft u voor het laatst gecheckt of uw pand voldoet aan de huidige brandveiligheidseisen?

Verantwoordelijkheid

Bent u eigenaar van een gebouw, dan heeft u een zorgplicht en bent u verantwoordelijk voor het blijvend voldoen aan de brandveiligheidseisen van uw bouwwerk. Dit betreft een behoorlijke verantwoordelijkheid die de maatschappij bij de gebouweigenaar heeft neergelegd. En als gebruiker bent u verantwoordelijk voor het brandveilig gebruik ervan. De gemeente heeft hierbij een controlerende functie.

Als onafhankelijk en gecertificeerd advies- en inspectiebureau op het gebied van brandveiligheid zijn onze ervaren medewerkers in staat om u te helpen bij het nemen en uitvoeren van deze verantwoordelijkheid.

Beperk de kans op calamiteiten met bewezen onafhankelijke toetsing.

Totale brandveiligheid

Totale brandveiligheid gaat over het in goede samenhang toepassen van de bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen. Het beheer en onderhoud van de brandveiligheidsvoorzieningen is dan ook van groot belang voor het in stand houden van het vereiste brandveiligheidsniveau. Met een onafhankelijke, deskundige inspectie en toetsing geven we gebouweigenaren en gebruikers direct uitsluitsel.

Uitvoeringsbegeleiding

RPS heeft ook ervaren projectleiders in dienst om u te ondersteunen bij de uitvoering. Op basis van voorgestelde herstel- en verbetermaatregelen helpen we u bij de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van werkzaamheden. We zorgen dat de aannemer de werkzaamheden volgens afspraak uitvoert en u op de hoogte blijft van de vorderingen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienst brandveiligheid? Bekijk dan snel onze subdiensten of neem vrijblijvend contact met ons op.

RPS_brandveiligheid
RPS_brandveiligheid

Dave van Drie - Projectmanager brandveiligheid

‘Wanneer heeft u voor het laatst gecheckt of uw pand voldoet aan de huidige brandveiligheidseisen?’

Dave van Drie - projectmanager brandveiligheid