Brandveiligheid

Met een brandveilig gebouw creëert u een veilige woon- en werkplek. Maar voldoet uw gebouw aan de wettelijke brandveiligheidseisen en wet- en regelgeving? En hoe blijft u daar ook in de toekomst aan voldoen? Wij zijn gespecialiseerd in het brandveilig maken en houden van uiteenlopende gebouwen. Zo komen we van inspectie tot advies altijd tot passende oplossingen voor uw brandveiligheidskwesties.

Ervaren inspecteurs brandveiligheid

Bij RPS bent u verzekerd van ervaren en gecertificeerde inspecteurs. Zij hebben brandveiligheidsonderzoeken uitgevoerd voor diverse opdrachtgevers voor uiteenlopende gebouwen:

  • Vastgoedeigenaren, -eigenaren en -gebruikers
  • Aannemers en installateurs
  • Architecten en ingenieursbureaus
  • Zorginstellingen
  • Woningbouwcoöperaties

Contacten met bevoegd gezag

U bent altijd verzekerd van een snelle indicatie van uw specifieke situatie. Moet u binnen een kort tijdsbestek zaken op orde brengen? Bijvoorbeeld omdat de brandweer of gemeente constateert dat de brandveiligheidseisen niet op orde zijn. Wij verzorgen de contacten met bevoegd gezag en komen met passende oplossingen.

 

RPS-dienst-brandveiligheid

Preventieve aanpak voor de brandveiligheid van uw gebouw

Het volgen van regels is niet genoeg om uw pand brandveilig te houden. Wie brand wil voorkomen, moet in scenario’s denken. Om de risico’s te verminderen onderscheiden we een aantal niveaus waarmee we de risico’s tot een aanvaardbaar niveau terugbrengen.

Dit noemen we de BIO-pijlers (aanpak van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten).  We doen verbetervoorstellen of aanbevelingen om de brandveiligheid te optimaliseren als daar aanleiding toe is. Hierbij zorgen we met de juiste mix  tussen gedrag en techniek  voor de beste resultaten.

Verder dan de norm

Voor bestaande bouw zijn de minimum voorschriften van lager veiligheidsniveau dan voor nieuwbouw. Uiteraard toetsen we uw gebouw op de wettelijke ondergrens. We hanteren bij onze inspecties het brandveiligheidsniveau conform de vergunningsstukken. Dit vergt voor u geen extra investering, maar geeft u wel extra inzicht in het brandveiligheidsniveau en eventuele risico’s van uw gebouw.

 

RPS_brandveiligheid van uw gebouw
RPS_brandveiligheid van uw gebouw

Drie doelen, drie typen brandveiligheidsscans

De brandveiligheid van uw gebouw brengen we in kaart door bewezen onafhankelijke en deskundige toetsing.
Hiervoor zetten we drie praktische brandscans in.
Daarmee signaleren we gebreken en dragen we oplossingsrichtingen aan.

Quickscan

Met de Quickscan brandveiligheid brengen we de aandachtspunten voor brandveiligheid in kaart. Kort, bondig en snel.
Zijn de vluchtwegen wel of niet op orde? Voldoen de installatieschachten wel of niet? Is de brandmeldinstallatie op orde of aan vervanging toe?
U krijgt de antwoorden waarop u gericht vervolgonderzoek kunt doen.
Lees meer over de Quickscan

100% Brandscan

Met de 100% Brandscan bent u verzekerd van de meest nauwkeurige output. Bijvoorbeeld voor een kostenraming van de herstelwerkzaamheden.
Deze benadering vraagt om een nauwgezet onderzoek op locatie en een gedetailleerde rapportage.
Dat kunt u met een gerust hart aan onze ervaren inspecteurs en adviseurs overlaten.
Lees meer over de 100% Brandscan

Gerelateerd nieuws

20.06.18

Recept voor brandveilige gebouwen

Voor woningcorporaties is het een uitdaging al hun complexen brandveilig te krijgen én houden. Havensteder gooide het roer om. Ze bedacht met RPS advies- en ingenieursbureau een recept voor het proactief aanpakken en beheersen van de risico’s. Het is spitsuur…

13.08.19

‘Kijk bij brandveiligheid verder dan wettelijke regels’

Als een pand voldoet aan de wettelijke eisen, blijkt dit nog geen garantie voor een brandveilige woon- en verblijfsomgeving. Het is de reden dat RPS voor haar klanten steeds meer opschaalt van regelgericht naar risicogericht denken. Brandveiligheidsadviseur Wouter Nuijten legt…

03.02.21

Brandveiliger pand?

Ze werken al jaren samen en luisteren beiden naar de naam André. Toevalligerwijs ook een naam waarvan de letters verweven zijn in het thema waar zij zich dagelijks hard voor maken: brandveiligheid. In gesprek met André van Beek en Bult…

01.10.13

‘Spelregels voor brandveiligheid nu inzichtelijk’

Syntrus Achmea werkt aan synergie en bewustwording. Vooruitstrevend. Dat woord is Syntrus Achmea Real Estate & Finance wel toevertrouwd. De winkelbelegger wil de exploitatie van het vastgoed in Nederland naar een hoger niveau brengen. Een uitgedokterde brandveiligheidscan moet zowel de…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?