Duurzaam meerjaren onderhoudsplan (DMJOP)

Duurzaamheid en energiebesparing. Ze zijn niet meer te missen bij de onderhoudsplannen voor vastgoed. Want met een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) kunt u kansen benutten op belangrijke momenten. Zo bespaart u op de kosten en verhoogt u de waarde van uw vastgoed. Onze adviseurs helpen u niet alleen bij het opstellen ervan. Ook adviseren we u in de te nemen maatregelen en financiële gevolgen. Gaat u met ons voor duurzaam onderhouden vastgoed?

Hoe gaan we te werk?

Wij helpen u met onderhoudsplannen waarmee u onderhoudsactiviteiten plant en de kosten daarvan begroot. Voor het opstellen van een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) gaan we als volgt te werk:

Stap 1

Uitvoeren van een quickscan of energieprestatieberekening van uw vastgoed. Daarbij voeren wij desgewenst ook meteen een conditiemeting (conform NEN2767) uit waarmee u de staat van onderhoud inzichtelijk heeft.

Stap 2

Kansen voor verduurzamingsmaatregelen bepalen in relatie tot de ambitie en relevante regelgeving. We maken de kosten en baten van de mogelijke maatregelen inzichtelijk. Hiermee wordt de haalbaarheid bepaalt.

Stap 3

De gekozen duurzaamheidsmaatregelen worden afgestemd met het reguliere onderhoud uit de meerjarenonderhoudsplan. Natuurlijke momenten worden benut en de benodigde investeringen worden opgenomen in het plan. Dit resulteert in een integraal DMJOP.

Meer informatie

Wilt u met een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) investeren in verduurzaming van uw gebouwen of vastgoed? Neem contact op met onze experts. Zij helpen u graag met de juiste inzichten en concrete maatregelen.

RPS_well_certificering
RPS_well_certificering

Over het duurzaam meerjarenonderhoudsplan

Handvatten voor duurzaam onderhoud

Een DMJOP geeft concreet en pragmatisch handvatten voor het verduurzamen van uw vastgoed. Zo koppelt u maatregelen aan natuurlijke vervangingsmomenten.
Denk aan het aanbrengen van isolatie tijdens het vervangen van de dakafwerking.

Door te verduurzamen op het moment waarop onderhoudsgeld wordt uitgegeven,
kunt u flink besparen op de investering voor verduurzaming.

Ook kunnen verplichtingen opgenomen worden in uw plan.
Denk aan de wettelijk verplichte erkende maatregelen of dat uw kantoorgebouw
vanaf 2023 minimaal een energielabel C moet hebben.

Wat levert u dat op?

Goed vastgoedonderhoud verlengt de levensduur van gebouwen en de installaties.
Daarnaast blijft uw vastgoed aantrekkelijk voor huurders en gebruikers.
Verder voldoet u aan de wet- en regelgeving door verduurzaming te integreren in uw huidige DMJOP.
Tot slot maakt u gerichte keuzes waarmee u uw vastgoed klaar is voor de toekomst.

Voordelen op een rij:

•  Verlenging levensduur vastgoed
•  Lagere exploitatiekosten
•  Kortere terugverdientijd van verduurzaming
•  Blijven voldoen aan regelgeving
•  Minder overlast voor gebruikers tijdens uitvoering
•  Verbetering van het imago

Gerelateerd nieuws

03.12.14

Gemeente Rotterdam, doen is weten

Nieuwe koers, nieuwe kansen. Gemeenten zijn gewend het gebouwbeheer en -onderhoud zelf te organiseren. Rotterdam besteedt dit aan derden uit. Levert dit de gewenste resultaten? Teamleider Henk de Kok van de afdeling Vastgoed geeft antwoord. Het blijft even indrukwekkend als…

30.03.21

Slagvaardiger aanbesteden van vastgoed

Van Covid-19 maatregelen tot de stikstofproblematiek. Opdrachtgevers moeten bij het aanbesteden van werken steeds slagvaardiger meebewegen om grip te krijgen én te houden op de maatschappelijke ontwikkelingen. Reden voor inkoopadviesbureau Goedemensen en RPS  om samen de handschoen op te pakken….

09.11.18

‘Vastgoed kan én moet meer betekenen voor onze gezondheid’

  In een goed binnenklimaat functioneren mensen beter en presteren ze meer. Dat gegeven is al langer bekend, maar wordt nog spaarzaam gebruikt. Lara Muller, mede-oprichter en CEO van Blue Building Institute, en dr. ir. Paul Roelofsen, senior consultant binnenmilieu…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?