Erkende Maatregelen Lijst (EML)

Voldoet u al aan de informatieplicht energiebesparing vóór 1 december 2023? Het naleven daarvan en het uitvoeren van de Europese EED-audits is voor veel bedrijven een uitdaging. Onze duurzaamheidsadviseurs staan klaar om u daarin van begin tot eind te begeleiden. Zij ondersteunen u bij het inventariseren en realiseren van maatregelen die uw energieverbruik verminderen en uw CO2-uitstoot verlagen. Zo bent u niet alleen compliant, maar werkt u ook kostenefficiënter.

Energiebesparende maatregelen op maat

Bij RPS geloven we dat energiebesparing niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw bedrijf. Daarom helpen we u graag bij het identificeren van energiebesparingsmogelijkheden met een terugverdientijd van vijf jaar of korter, zoals vastgesteld in de Erkende Energiebesparingsmaatregelen (EML).

Onze duurzaamheidsadviseurs voeren een grondige inventarisatie op locatie uit en evalueren uw gebouwen, voorzieningen en processen. Op basis hiervan stellen we een uitgebreid rapport op dat voldoet aan de richtlijnen van de informatieplicht. Dit rapport kunt u eenvoudig indienen bij het eLoket van de RVO. U voldoet hiermee aan de wettelijke vereisten van de energiebesparingsplicht vóór 1 december 2023.

EED-audit: Inzicht in uw energiegebruik en verduurzaming

Naast energiebesparende maatregelen, is voor sommige organisatie ook een energieaudit volgens de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) verplicht. Deze audit brengt uw energieverbruik in kaart en biedt inzicht in hoe u energie kunt besparen en verduurzamen. Onze adviseurs ondersteunen u graag bij het afhandelen van de EED-audit, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

We analyseren uw energieverbruik, processen, verwarmingsinstallaties, overige installaties en transport. Op basis van deze gegevens ontvangt u gedetailleerde rapportage die voldoet aan de auditvereisten. Hiermee bent u verzekerd van naleving voor de komende vier jaar. De deadline voor het indienen van de EED-audit rapportage is 31 december 2024.

De veelzijdigheid van ons vastgoedteam in de diverse beheer- en onderhoudsgebieden maakt bovendien een integrale aanpak mogelijk. Dit biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor een effectieve aanpak in relatie tot het meerjarenonderhoud van uw vastgoed.

Neem contact op

Meer weten over de ondersteuning bij energiebesparende maatregelen en EED-audits? Onze duurzaamheidsadviseurs helpen u graag bij het ontwikkelen van een (kosten)effectieve aanpak om uw energieverbruik te verminderen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Gerelateerd nieuws

17.11.20

Doeltreffend afkoersen op nieuwe NTA 8800

Hoe energie-efficiënt is mijn gebouw? Het antwoord daarop gaat per 1 januari 2021 veranderen. Dan bepaal je de energieprestatie van vastgoed met de nieuwe methodiek NTA 8800. Vastgoedadviseur Arjan van Zaanen en projectleider Rutger Vroom weten inmiddels van de hoed…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?