Contractering

Heldere afspraken maken met een uitvoerende partij in een goed contract is de basis voor een constructieve samenwerking. Immers je geeft je project uit handen. Maar hoe houd je nu controle op het te bereiken resultaat? Wij zijn uw partner die waakt over uw projectdoelstellingen. Zowel bij de contractkeuze als bij het pragmatisch beheersen van de uitvoering van contracten.

Contractvorm kiezen

Op basis van de antwoorden van de vragenlijst gaan we verder. Wordt het een traditioneel bestek, een bouwteam onder UAV, een geïntegreerd UAV gc-contract of een hybride vorm? Samen zetten we de antwoorden op een rijtje om ze vervolgens uit te werken in een projectplan. Daarmee heeft u een prima uitgangspunt voor het bepalen van de juiste contractvorm. Uiteraard gaan we voor de contractvorm die u qua tijd, financiën en kwaliteit het meest oplevert. Wij helpen u bij de verdeling van de taken, verantwoordelijkheden en het risicobeheer. Wij kiezen een juiste balans: een helder contract zonder te overvragen aan de opdrachtnemer.

Persoonlijke aanpak

RPS verzekert u van een persoonlijke aanpak en één vast aanspreekpunt. Onze deskundige adviseurs overzien op basis van hun ervaring het gehele traject. Bij de uitwerking van contracten kijken we met de blik van zowel opdrachtgevers als aannemers als het gaat om het realiseren van uw wensen en behoeften. Zo dragen we bij aan wederzijdse kennisontwikkeling en bent u verzekerd van optimale afstemming. We ondersteunen u naast de contractkeuze ook bij het pragmatisch beheersen van de uitvoering van contracten. Onze korte communicatielijnen en vaste aanspreekpunt staan garant voor een snelle en slagvaardige werkwijze.

Organiseren aanbesteding

RPS verzorgt regelmatig de volledige aanbesteding van diverse projecten. Wij hebben specialistische kennis en ervaring hiervoor in huis, bijvoorbeeld met betrekking tot het aanbestedingsreglement (ARW 2016).

Contractbeheersing

Veel opdrachtgevers kiezen er voor een project op afstand te sturen. Schrijft u systeemgerichte contractbeheersing (SCB) voor met een risicogestuurde toetsaanpak? Voor diverse projecten verzorgen wij ook de contractbegeleiding en de beheersing van het contract volgens deze methodiek. Zo blijft u ook op afstand grip houden op de risico’s.

RPS_contractering-3
RPS_contractering-3

Route naar het juiste contract

Elk project is uniek en kent zijn eigen specifieke technische en omgevingsrisico’s. Met onze contractkeuze tool brengen wij deze samen met u in kaart. Wij stellen u een aantal vragen om tot de juiste contractvorm te komen. Heeft u in beeld:

  • Wat het doel en de scope zijn van uw project?
  • Hoeveel omgevingsmanagement er nodig is?
  • Welke meerwaarde innovatie heeft binnen uw project?
  • Hoe u concreet innovatieve oplossingen aan de markt uitvraagt?
  • Hoe u de projectrisico’s tijdens de uitvoering van het contract gaat beheersen?

Gerelateerd nieuws

Gerelateerde Cases

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?