Geotechnisch advies

Wij slaan de brug tussen uw project en geotechniek!

Waar gebouwd wordt, zijn er raakvlakken met geotechniek. Onze geotechnische adviseurs helpen u om de juiste keuzes te maken bij elk project.

Geotechnisch grondonderzoek geeft meer kennis van de lokale bodemopbouw, sterkte en draagkracht van de ondergrond. Omdat wij ons al Nederlanders gevestigd hebben in een Deltagebied, kan de variatie in de ondergrond groot en dus lastig voorspelbaar zijn. Met gedegen onderzoek op maat, denken wij graag mee om samen met U tot een project te komen, waarin geotechnische optimalisaties en risico’s in evenwicht zijn.

Wij begrijpen uw vraag en behoeften

Geotechnische advisering is altijd maatwerk, alleen al door de variabele samenstelling en eigenschappen van de ondergrond. Daarom is het voor ons en uw project belangrijk om vooraf samen met U de project specifieke uitgangspunten en wederzijdse verwachtingen goed vast te stellen. Dit vormt het kader waarbinnen wij ons geotechnisch advies en onderzoek op uw vraag en behoeften kunnen afstemmen.

Veelvoorkomende klantvragen 

 • De vragen die onze adviseurs krijgen zijn vaak gelijkluidend, maar de wijze waarop wij tot een antwoord komen verschilt (bijna) altijd. Veelvoorkomende vragen zijn:
 • Opstellen ontwerp van water- of grondkerende constructies
 • Bepalen stabiliteit van grondlichamen en/of waterkeringen
 • Advisering bij bouw- en woonrijp maken van gebieden
 • Zettingsprognoses en ophoogadviezen bij aanleg van wegen
 • Opstellen van bemalingsadvies bij graafwerkzaamheden
 • Opstellen van funderingsadviezen
 • Review advies derden

De klantgroepen waar wij voor werken zijn hierdoor erg divers en variëren van aannemers en projectontwikkelaars tot (lokale) overheden, waterschappen en ingenieursbureaus.

RPS en geotechniek

Ons team van geotechnische adviseurs is ontstaan uit de behoefte aan geotechnische kennis bij de toetsing en het ontwerp van waterkeringen in 2006. Sinds dat moment wordt er door RPS aan een grote diversiteit van projecten gewerkt, waarbij onze geotechnische expertise zowel door interne teams als externe bureaus wordt gevraagd. Onze adviseurs werken onder meer aan projecten binnen de waterveiligheid, waterbouw, infrastructuur, gebiedsontwikkeling en stedelijke ontwikkeling. Sinds 2016 heeft RPS ook een eigen geotechnisch laboratorium, wat extra flexibiliteit geeft bij onze geotechnische dienstverlening.

Geotechnisch laboratorium

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
  * zijn verplichte velden